TESK’den Çok Konuşulacak Öneri: Esnafa Ticari Yakıt Desteği Verilsin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu, akaryakıta üst üste gelen zamlar sonrası esnafın zorlandığı belirtti ve esnaf için ticari akaryakıt önerisinde bulundu.

30.10.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-11:41)

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu, akaryakıta üst üste gelen zamlar sonrası esnafın zorlandığı belirtti ve esnaf için ticari akaryakıt önerisinde bulundu.

Son dönemlerde akaryakıta üst üste gelen zamlar, birçok kişiyi olumsuz etkiledi. Pompaya yansıyan zamlardan en çok esnafın etkilendiğine dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu, esnaf için akaryakıt önerisinde bulundu. 

ESNAF İÇİN TİCARİ AKARYAKIT DESTEĞİ

Son günlerin en çok konuşulan konularının başında akaryakıta gelen zamlar. Birçok kişiyi etkileyen bu durumdan en çok esnafın etkilediğini dikkat çeken TESK, esnaflar için özel öneride bulundu. Ticari amaçlar için araç kullanan esnafların, üst üste gelen bu zamlardan olumsuz etkilenmemesi adına akaryakıt desteği verilmesini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önerilerde bulundu.  

AKARYAKITA GELEN ZAMLAR EN ÇOK ESNAFI ETKİLEDİ

Yaşanan zamların özellikle ticari amaçlı işletmeler oldukça etkilediğinin altını çizen Palandöken, akaryakıta gelen zamlar karşısında esnafın zorlandığını ve bu zamların A'dan Z'ye tüm ürünleri olumsuz etkilediğine dikkat çekti. 

Akaryakıt zammı

ESNAFIMIZ KENDİNDEN TASARRUF EDİYOR

Bu yıl akaryakıta peş peşe yapılan zamları hatırlatan Palandöken, akaryakıt zamlarının, yolcu ve yük taşımacılığında doğrudan maliyeti artırarak kazancın azalmasına sebep olduğunun altını çizdi. 

Oldukça zorlanan esnafın gelen zammı vatandaşa yansıtmamak için kendilerinden tasarruf ettiğini belirten Palandöken, “Esnafımız zamlar karşısında zorlanırken fiyatları vatandaşa yansıtmamak için kendinden tasarruf ediyor. Esnafın zorlanması doğrudan vatandaşın cebine yansıyor. Bu da enflasyon başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesi şu an en önemli beklenti haline geldi.” dedi.

SALGININ ETKİLERİ AZALANAN KADAR ESNAFTAN OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ ALINMASIN

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının etkilerinin hala sürdüğünü, bu süreç düzelene kadar esnaftan otoyol gibi zorunlu ücretlerin alınmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Şoför esnafımızın maliyetini artıran durumların çözülmesi, vatandaşın da cebini doğrudan etkiler. Esnafımız maliyetleri artmadığı sürece hiçbir ücrete zam yapmaz. Dolayısıyla piyasalarda fiyat artışlarının müsebbibi olarak gösterilen esnafımızın bu zan altında kalmaması için ticari akaryakıt ve zorunlu köprü otoyol geçişlerinde destek verilmeli.” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal