Terör örgütüne ait girilemez denen neresi varsa komandolar giriyor: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Terör örgütü PKK/YPG'ye göz açtırılmamaya devam ediliyor. Bordo bereli ve özel eğitimli komandoların yer aldığı Pençe Kilit Operasyonu oldukça iyi bir biçimde sürüyor. Bir dönem örgüt elebaşlarının ‘girilemez’ dediği Zap Vadisi’nin her yerine komandolar teröristler için adeta yeni mezarlar oluşturdu.

29.04.2022-11:46 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-14:14)

Kuzey Irak’ın Zap Vadisi, Avaşin-Basyan Vadisi ve Metina Dağı bölgesinde 'Hilal' biçiminde 3 koldan kilitleme sürüyor. MSB’den, Pençe Kilit Operasyonu'nda şimdiye kadar terör örgütünün olduğu tespit edilen 369 el yapımı patlayıcının imha edildiği aynı zamanda 81 sığınak ve mağaranın ele geçirildiği aktarıldı. 

Kuzey Irak'ta Zap Vadisi, Avaşin-Basyan Vadisi ile Metina Dağı alanlarının PKK'lı teröristlerden arındırılması hedefiyle yürütülen “Pençe-Kilit” operasyonunda Mehmetçiğin emin adımlarla gidişi devam ediyor.

30 kilometre derine inildi

SİHA ile beraber İHA ve ATAK helikopterlerinin de desteklediği kara operasyonunda şimdiye dek 60'a yakın PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi alınırken, Bordo Bereli ve özel eğitimli komandolar Zap'ta 30 kilometre kadar derinlikte teröristlere göz açtırmamayı sürdürüyor.

Terör örgütüne ait girilemez denen neresi varsa komandolar giriyor: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK hedeflerine dair yurt içi ve sınır ötesinde yürütmeye başlattığı hava destekli operasyonlarda, terör örgütüne üst üste darbeler geliyor. 

Kuzey Irak'ın Zap Vadisi, Avaşin-Basyan Vadisi ve Metina Dağı sahasında yürütülen kara operasyonunda Bordo Bereli ve komandolar bölgeyi teröristlerden temizliyor. Zap Vadisi'nde yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar inmeyi başaran Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel kuvvetleri arasında bulunan Bordo Bereliler, bölgede yer alan mağaralarda arama çalışmaları yürütüyor.

Zap'ta bulunan teröristlere silahlı, bombalı, suikast ve ideolojik eğitimin alındığı sözde karargah önce Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan F16'lar tarafından vurulurken sonrasında Bordo Bereli ve özel eğitimli komandolar uyarınca da bazı aramalar gerçekleştirildi.

Terör örgütüne ait girilemez denen neresi varsa komandolar giriyor: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Darbe üstüne darbe

MSB tarafından, Pençe Kilit Operasyonu'nda şimdiye dek terör örgütüne ait 369 el yapımı patlayıcının yok edildiği ve 80’den fazla sığınakla mağaranın tespit edildiği aktarıldı. 

Yapılan aramalarda birçok mühimmat ve malzeme bulunurken bunlar arasında AT4 zırh delici omuzdan fırlatılan tanksavar füzeleri ile RPG7 roketatarlar da yer aldı. Söz konuşu silah ve malzemeler TSK tarafından ele geçirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal