Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Doğukan Korkmaz, Fırat Canlı ve Yunus Kalkan son yolculuklarına uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan veteriner sözleşmeli er Fırat Canlı, sözleşmeli erler Yunus Kalkan ve Doğukan Korkmaz için cenaze töreni düzenlendi.

27.04.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-16:51) Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Doğukan Korkmaz, Fırat Canlı ve Yunus Kalkan son yolculuklarına uğurlandı

Pençe Kilit Operasyonunu düzenlendiği yerde, geçtiğimiz gün hain terör örgütü mensupların korkunç bir şekilde roketatar saldırısı sonucunda sözleşmeli erler Yunus Kalkan, veteriner Fırat Canlı ve Doğukan Korkmaz şehit oldu.

Şehitler için bugün memleketleri Kahramanmaraş, Hatay ve Zonguldak’ta son yolculuklarına uğurlandı. O anlar ise kameralar tarafından kaydedildi.


Kahramanmaraş şehidine hüzünlü veda

24 yaşındaki veteriner sözleşmeli er Fırat Canlı’nın naaşı, Hakkari'deki törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş'a getirildi.

Buradan helallik alınmak üzere Küçüktatlar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülün şehidin naaşını gören ailesi hüzne boğuldu.

Tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler

Baba Emin, anne Zahide Canlı ile şehidin kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin yakınlarını, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri teselli etti.

Feryat ettiler

Şehit Canlı'nın naaşı, helallik alınmasının ardından askerlerin omuzlarında Küçüktatlar Mahalle Mezarlığı'na getirilerek katafalka konuldu.

Burada da büyük acı vardı…

Ayakta durmakta zorlanan şehidin ailesi, feryat etti.


Memleketinde defnedildi

Vali Coşkun ile protokol üyeleri, baba Emin Canlı ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Fırat Canlı'nın naaşı, Küçüktatlar Mahalle Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Görev köpeğini görmek istedi

Bu arada, şehidin annesi Zahide Canlı, yetkililere seslenerek, yaşıyorsa oğlunun görev köpeğini görmek istediğini söyledi.

Şehidin anneannesi Sultan Bayer de torununun kanının yerde kalmamasını istedi.

Şehit Kalkan’a Hatay’da veda

Diğer şehidin cenaze töreni Hatay’da gerçekleştirildi.

21 yaşındaki şehit Yunus Kalkan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze töreni için askerlerin omzunda Yayladağı Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü.

Törene katılan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, şehidin babası Mehmet Kalkan ile yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftü Vekili Murat Akçay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kalkan'ın naaşı Yayladağı Asri Mezarlığı'nda defnedildi.


Zonguldak şehidine veda

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin roketatar saldırısı sonucu şehit düşen 22 yaşındaki genç piyade sözleşmeli er Doğukan Korkmaz da son yolculuğuna memleketi Zonguldak’ta uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Allah'tan ailelerine ve tüm sevdiklerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal