Akaryakıt fiyatları konusunda son dakika gelişmesi! Benzin, mazot, LPG fiyatlarına yine zam geliyor

Akaryakıt fiyatları konusunda son dakika gelişmesi yaşanıyor. Alınan bilgilere göre benzin, mazot, LPG fiyatlarına yine zam geliyor. Konu hakkında detaylar haberimizde...

29.04.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-11:47) Akaryakıt fiyatları konusunda son dakika gelişmesi! Benzin, mazot, LPG fiyatlarına yine zam geliyor

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaştan dolayı Brent petrolün varil fiyatlarında inişli çıkışlı bir grafik dikkat çekiyor. Brent petrolün varil fiyatının son saatlerde yükselmesi sebebiyle akaryakıt fiyatlarında vatandaşın korktuğu haber geldi. Alınan bilgilere göre Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) 30 Nisan 2022 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,33 TL’lik zam yapması bekleniyor. Motorinde ise henüz bir zam gelişmesi yaşanmadı.

Benzin, mazot, LPG fiyatlarına yine zam geliyor

Benzin fiyatlarına 30 Nisan 2022 Cumartesi gününden itibaren 1,33 TL zam yapılacağı haberleri sonrasında güncel akaryakıt fiyatları merak ediliyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları:

Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar

İstanbul

Motorin litre fiyatı: 22,01 TL

Benzin litre fiyatı: 19,00 TL

Ankara

Motorin litre fiyatı: 22,01 TL

Benzin litre fiyatı: 19,11 TL

İzmir

Motorin litre fiyatı: 22,10 TL

Benzin litre fiyatı: 19,11 TL

Brent petrol nedir?

Dünya petrol piyasasına yön veren ve Londra Brent veya Brent Blend adıyla anılan Brent petrolün içerisinde yüzde 0,37 oranında sülfür bulunmaktadır. Tatlı petrol sınıfında yer alan Brent petrolün benzin ve dizel yakıta çevirilmesi daha kolay olmaktadır. Denizden çıkarılan Brent petrolün deniz üzerinden uzağa gönderilmesi daha kolaydır.

Petrolün fiyatı nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığına göre belirlenmektedir. Daha az maliyetli olan Brent petrolün varil fiyatı 104 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal