Askerlik Sülüs kağıdı nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl alınır? 2022 Mayıs celbi Sevk tarihi ve diğer bilgileri gösteren sülüs kağıdı ne zaman verilecek?

Askerlik görevini yapacak olan pek çok kişi merakla nerede askerlik yapacağını merak ediyor. Bugün belli olacak olan askerlik yerleriyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Sülüs kağıdı olarak bilinen sevk belgesi askerlik yapacak olan kişilerin kışla bilgileri, birliğe teslim tarihlerinin yer aldığı bir belgedir. E devlet üzerinden de görülebilen sülüs kağıdı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Sülüs kağıdı nedir? Sülüs kağıdı almak için ne yapmalıyım? İşte askerlik yapacakların sülüs kağıdı hakkında tüm merak ettikleri yazımızda…

29.04.2022-11:39 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-11:39) Askerlik Sülüs kağıdı nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl alınır? 2022 Mayıs celbi Sevk tarihi ve diğer bilgileri gösteren sülüs kağıdı ne zaman verilecek?

Mayıs ayı içerisinde askere gidecek olan tüm askerler bugün yerlerini öğrenecekler. Yerlerini öğrenmek için sülüs kağıdı olarak bilinen belgeye başka bir adıyla sevk belgesinde ihtiyaçları vardır. Askerlik yapacak olan askerler bu belge ile nerede askerlik yapacaklarını, birliklerine ne zaman teslim olacaklarını bu belge ile öğrenmektedirler. Bu nedenle sülüs belgesi ile ilgili araştırmalar hızlandı. Pek çok kişi bu belgenin ne olduğu merak etmektedir. İşte askerlik yapacakların sülüs kağıdı hakkında tüm merak ettikleri yazımızda…

Sülüs kağıdı nedir? Sülüs kağıdı ne zaman çıkar?

Sülüs kağıdı olarak geçen belgenin sevk belgesi olarak da bilinmektedir. Silah altında görev yapacak olan askerlerin kışla bilgileri, birliğe teslim olma tarihlerinin yazılı olduğu belgeye sülüs kağıdı denmektedir. Askerlik yerlerinin açıklanması ile birlikte görüntülenebilecek olan sülüs belgesine E – Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. İsteyen kişiler bu belgenin çıktısını da alabilirler.

Sülüs Kağıdı Nedir

Sevk başlangıç ve bitiş tarihi nedir?

Askerlik görevini yerine getirecek bir kişinin birliğine teslim olması gereken tarihin başlangıcına sev başlangıç tarihi denmektedir. Askerlik yapacak kişinin birliğine teslim olacağı son tarih ise sevk bitiş tarihi olarak ifade edilmektedir.

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile askerlik yerleri 29 Nisan 2022 Cuma günü belli olacak. Bugün açıklanacak olan yerler için heyecanlı bekleyiş devam ederken askere gidecek olan kişiler nerede ve hangi statüde askerlik yapacaklarını merak ediyorlar.

2022 askerlik sevk tarihleri ne zaman?

Askerlik sevk tarihleri hakkında araştırmalar devam ederken yapılan açıklamada ile askerlik sevk tarihleri de belli oldu. 2022 yılı için askerlik sevk tarihleri şu şekilde:

Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (1nci Grup) 12 Mayıs 2022

Erbaş/Er (2nci Grup) 09 Haziran 2022

Erbaş/Er (3ncü Grup) 21 Temmuz 2022

Sevk belgesi nedir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal