Yasa dışı bir şekilde ülkede olan göçmenler, kuaförün içerisinden yaptıkları şok evde kalıyorlar!

İstanbul'da, göçmen kaçakçılığıyla mücadele çerçevesinde yapılan bir operasyonda görenlere hayret veren ayrıntılar olduğu ortaya çıktı. Tuzla'da bir kuaför salonunda emniyet ekipleri tarafından baskın gerçekleştirildi. Söz konusu baskında, iş yerinin içerisinden, yasa dışı göçmenlerin yaşadığı eve geçen gizli geçit oldu fark edildi.

29.04.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-11:14) Yasa dışı bir şekilde ülkede olan göçmenler, kuaförün içerisinden yaptıkları şok evde kalıyorlar!

İstanbul’a bağlı Tuzla ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, kuaför salonundan yasa dışı göçmenlerin kaldığı "şok evine" geçen gizli geçiş olduğu tespit edildi. O evde kalan 4 kişilik mülteci grubu ve onlara yardımcı olan 2 kişi yakalandıktan sonra ekipler tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, göçmen kaçakçılığıyla mücadele bağlamında Tuzla’da yeni bir operasyon düzenlendi. 

Gizli geçit olduğu tespit edildi

Düzensiz göçmenlere dair yapılan soruşturma çalışmasında, Tuzla’da faaliyetlerine devam eden bir erkek kuaförünün içerisine gizli geçit yapılmak suretiyle bina içerisinde bulunan bir dairenin mültecilerin barındığı “şok evi” olarak kullanıldığı aktarıldı. Emniyet ekipleri, söz konusu kuaför salonuna 25 Nisan’da operasyon gerçekleştirdi.

Yasa dışı bir şekilde ülkede olan göçmenler, kuaförün içerisinden yaptıkları şok evde kalıyorlar!

Hepsi gözaltına alındı

Ekiplerin yaptığı söz konusu baskında gizli bölmede olan Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmenle beraber, kuaförü işleten iş yeri sorumlusu M.H.A. ve gizli bölmelerin olduğu “şok evini” kirayla insanlara tutturan evin sahibi A.G. yakalandı. Yakalanan şahıslar gözaltına alındı. 

Sınır dışı edilecekler

Şüpheliler sorgulanmak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken burada “6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na Muhalefet” suçundan ev sahibine işlem yapıldı. Toplamda 18 bin 18 lira idari para cezasına çarptırılan ev sahibi A.G., ifade faaliyetlerinin bitirilmesinden sonra adli makamlar tarafından serbest bırakılmasına karar verildi. Gizli geçitte suçüstü yakalanan 4 düzensiz göçmenle birlikte kuaför salonunu işleten M.H.A. ile ilgili sınır dışı işlemleri yapılacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal