Terör Örgütü PKK ve FETÖ Arasındaki Radar Pazarlığı Ortaya Çıktı

Terör örgütü PKK ve FETÖ arasında yapılan radar pazarlığı deşifre oldu. Terör örgütü PKK’nın petrol sahalarını korumak için FETÖ’den radar sistemi yardımı istediği ortaya çıktı.

23.09.2021-17:30 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-17:30) Terör Örgütü PKK ve FETÖ Arasındaki Radar Pazarlığı Ortaya Çıktı

Terör örgütü PKK’nın petrol sahalarını korumak için FETÖ üyeliğinden yargılanan sanıktan radar sistemi yardımı istediği ortaya çıktı. FETÖ sanığı itirafçı oldu ve pazarlığın detaylarını anlattı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK PETROL SAHALARINI KORUMAK İÇİN FETÖ ÜYESİNDEN RADAR YARDIMI İSTEMİŞ

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yaptığı yurt dışı operasyonla Özbekistan’da yakalanan Gürbüz Sevilay yargılanması için Türkiye’ye getirilmişti. FETÖ üyeliğinden yargılanan sanık Gürbüz Sevilay, itirafçı oldu ve mahkemede Terör örgütü PKK ve FETÖ arasında yapılan pazarlığı tek tek anlattı. FETÖ sanığı Gürbüz Sevilay, savunmasında, Irak'ın kuzeyinde görüştüğü PKK mensuplarının kendisinden petrol sahasının korunması için radar sistemi istediklerini söyledi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Sevilay, tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans aracılığıyla katıldı, avukatı ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, önceki duruşmada alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu ardından savunma yapması için sanığa söz verdi.

ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN FAYDALANARAK İTİRAFÇI OLDU

FETÖ üyeliğinden yargılanan sanık Gürbüz Sevilay, etkinlik pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için örgüte dair bildiklerini anlattığını, buna rağmen tutuklu yargılandığını belirten Sevilay, Mahkeme Başkanının sorusu üzerine Irak'ın kuzeyine yağ ve geri dönüşüm fabrika makinelerini satmak için gittiğini ifade etti. FETÖ üyeliğinden yargılanan sanık Gürbüz Sevilay savunmasında ‘Irak'a fabrika makinesi satmak için gittim. Gittiğimde benden petrol sahasının korunması için radar sistemi istediler. Görüşmeler bunun üzerineydi. İlk başta PKK'ya silah sağlandığını anlamadım. Anladığım anda irtibatımı kestim’  dedi. Daha sonra tutuklu sanığa FETÖ'nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı'nın kendisi için ‘FETÖ üyesi olduğunu biliyorum’ dediği hatırlatıldı. Bunun üzerine sanık Sevilay ‘Orhan İnandı'yı tanıyorum ve ifademde de belirtmiştim. İnandı'nın beyanlarına diyeceğim yoktur. Etkin pişmanlık hükümleri gereği bildiklerimi anlattım’ dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM

Mahkeme heyeti ise sanık Gürbüz Sevilay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal