Temassız Kart Kullananlar Dikkat! Market Market Dolaşıp Alışveriş Yaptılar

Gebze’de bir vatandaşın kaybettiği kredi kartını bulan iki şahıs, market market dolaşarak alışveriş yaptı. Şahısların alışveriş sırasındaki rahat tavırları iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

10.12.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-09:58)

Olay, Kocaeli Gebze’de meydana geldi. 12 Kasım günü hastane kontrolüne gittikten sonra kredi kartını düşüren 2 çocuk babası Emre Başbuğa, bu durumu fark edemeden evine döndü. Saatler sonra bankadan gelen telefonla durumu fark eden Başbuğa, temassız kredi kartını hemen kapattırdı. Kartı ile temassız şekilde alışveriş yapılan Başbuğa, en son alışveriş yapılan markete giderek güvenlik kamerası görüntülerini izledi. 

Gebze’de yaşayan baba ve oğul, yolda buldukları temassız kredi kartı alarak alışveriş yaptı. Marketten tost makinesi alırken limiti aşan şahıslar, yakayı ele verdiler.

MARKET MARKET DOLAŞIP ALIŞVERİŞ YAPTILAR

Başbuğa, cadde üzerindeki marketlere giderek güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde, bir şahsın oğluyla birlikte aynı gün içinde 6 markette alışveriş yaptığını fark etti. Başbuğa, kredi kartının temassız özelliğini kullanarak alışveriş yapan şahıslardan polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 

Kredi kartının temassız özelliğine sahip olması yüzünden bin lirasından olan Başbuğa, kartların kaybedildiği anda kapatılması gerektiğini ve kartlarının temassız özelliğine dikkat etmesi konusunda vatandaşları uyardı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal