Kredi Kartı Kullananlara Uyarı: Köklü Değişikliğe Gidiliyor!

Dünyanın en büyük kredi kartı üreticilerinden biri ola Mastercard’dan önemli açıklama. Güvenlik nedeniyle değişime gidileceğini açıkladı.

18.08.2021-11:24 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-12:44)

Yapılan açıklamaya göre, kredi kartlarında bulunan manyetik şeritler bir güvenlik problemi olarak görüldüğü için, 2024'ten itibaren sonlanması beklendiği belirtildi. 2024 itibarıyla bir kart üreticisi manyetik kartların kullanımını sona erdireceğini ifade etti. Daha sonra 10 yıl içerisinde bu kartların yerini çipli ve biyometrik kartlara yerini bırakacağı görüşleri yer alıyor.

KARTLARDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK 

Mastercard, 2024'ten sonra kartlardaki manyetik şeritleri kaldıracağını duyurarak, güvenlik tehlikesinin fazla olduğundan dolayı köklü değişikliğe gidileceğini ifade etti. 

Avrupa’da başlayacak olan bu uygulama, 2033’de dünya genelinde manyetik kartların kullanımının sonlandırılması bekleniliyor. Manyetik şeritler, dolandırıcılığın önünü açtığı için uzun süredir güvenli görülmediği belirtiliyordu. Manyetik kartların yerini çipli ve biyometrik kartların alacağını açıklayan Mastercard, biyometrik kartların parmak izi kullanacağını söyledi.

TEMASSIZ ÖDEMEYE TALEP ARTTI 

1960’lı yıllarda IBM tarafından geliştirilen manyetik şeritli kartlar, IBM mühendisi, Forrest Parry manyetik şerite yerleştirilen bilgiyi plastik kartla kullanmak istediği biliniyor. Fakat Parry uzun süre plastikle manyetik şeridi birleştirmeyi başaramayınca, karısı Dorothea Parry, ütüyle iki parçayı birleştirmeyi teklif ederek bu yöntemle başarılı olduğu bilinmekte.

Pandemi temassız ödemeye olan talebi artırarak, hem kartlar hem de akıllı cihazlarla yapılan temassız ödemelerin artış gösterdiği bilgisine varıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal