Son Dakika: Kredi Kartı Taksit Sayısına Düzenleme

Son dakika haberine göre, BDDK kredi kartına taksit süresiyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya indirildi.

01.07.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-11:00) Son Dakika: Kredi Kartı Taksit Sayısına Düzenleme

Son dakika haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartlarının taksit sayılarına dair yeni düzenlemeye karar kıldı.

Beyaz eşya ve mobilya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya indirildi. Televizyon alımında miktarı 5 bin Lira ve üzerinde olanlar için son dakika gelen habere göre, taksit sayısı 4 aya düşürüldü.

Taşıt alımında da kredi vadesi tekrar düzenlendiği belirtildi. Miktarı 120 bin Lira ve altında olan taşıt alımında kredi vadesi 60 aydan 48 aya kadar indirildi. 120 bin TL ile 300 bin Lira arasındaki otomobillerde kredi kartı vadesi 48 aydan 36 aya kadar indirildi. 

TAŞIT KREDİLERİNE DE DÜZENLEME GELDİ

Bu yeni düzenleme ile beraber taşıt kredilerinde de vade sayıları düştü.

Bu bağlamda nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve altında olan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde vade sınırı altmış aydan kırk sekiz aya kadar indirildi.

Nihai fatura değeri üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı otuz altı aydan yirmi dört aya kadar düşürüldü. 

Nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde de vade sınırı kırk sekiz aydan otuz altı aya kadar düşürüldü.

Nihai fatura değeri yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olup bir milyon beş yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde vade sınırı yirmi dört aydan on iki aya indirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal