Wifi Üzerinden Fotoğraf Aktarımı Dönemi Başlıyor !

Microsoft, iOS ve Android işletim sisteminde bilgisayara Ağ üzerinden bağlanıp pratikçe fotoğraflarınızı taşıyabileceğiniz yeni sistemini açıkladı.

16.02.2018-11:56 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-11:57) Wifi Üzerinden Fotoğraf Aktarımı Dönemi Başlıyor !

Microsoft, duyurduğu yeni bir uygulamayla, Android veya iOS işletim sistemine sahip mobil aygıtlarımızdan herhangi bir kablo gereği duymadan fotoğraf aktarımı yapabilmemizi sağlıyor. Aygıtınızda bulunan fotoğrafları bilgisayarınıza aktarıp güvenle saklamanıza olanak tanıyacak yeni uygulama, bilgisayarınıza bağlanıp aygıtınızdaki fotoğrafları Windows 10 PC’ye gönderiyor.

Microsoft Garage projesinin bir parçası olarak hazırlanan uygulama, Windows 10’un varsayılan fotoğraflarına bağlanarak, telefondan bu dizine fotoğraf aktarmaya imkan sağlıyor. Eğer OneDrive, Google Drive gibi bulut tabanlı depolama hizmetleri kullanıyorsanız bu hizmeti kullanmanıza lüzum yok, ancak aygıtınızdaki fotoğrafları düzenli olarak bilgisayara aktarmanız gerekiyorsa, telefonu kabloyla bağlamak yerine aynı ağ üzerinden telefonla bilgisayarı birbirine bağlamak daha hızlı bir çözüm sağlayabilir.

Öncelikle bu iletişimi kurabilmek için bilgisayar ve aygıtınızın aynı ağ yani wifi üzerinde bulunması gerekiyor. Windows 10’un son güncel versiyonunu yüklemeli ve QR kodu yoluyla Windows 10’la telefonunuzu ilişkilendirebilirsiniz. Aynı ağ üzerinden fotoğrafları bilgisayarınıza aktararak telefonun bozulma, çalınma gibi aksiliklere karşı anılarınızı koruma altına almış olursunuz.

Uygulama şu anda Windows 10 PC’ye kalıcı olarak bağlantı sunmuyor. Bu yüzden fotoğraflarınızı yedekledikten sonra yeniden bağlanmak istediğinizde yine QR kodu ile tekrardan doğrulama yapmanız gerekiyor. Uygulamanın çalışabilmesi için Fotoğraflar’a gidip, sağ üstte bulunan seçenekten Ayarlar’a gitmeli ve burada yer alan “Ek Özellikler” opsiyonunu “Açık” yapmalısınız. Bunu yaptıktan sonra, aynı ağ üzerinde olduğunuzda telefon ve bilgisayar birbirine bağlanacaktır. Uygulamaya Microsoft web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal