Yüzeyleri Coronavirüsten 90 Gün Boyunca Koruyan Dezenfektan Geliştirildi

Coronavirüs salgınına karşı gerek Türkiye'de gerekse diğer ülkelerde pek çok çalışma yürütülüyor. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yeni geliştirdikleri dezenfektan spreyinin 90 gün boyunca yüzeyleri COVID-19'a karşı koruduğunu söyledi.

05.05.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-14:54) Yüzeyleri Coronavirüsten 90 Gün Boyunca Koruyan Dezenfektan Geliştirildi

MAP-1 adı verilen anti-mikrobik kaplama, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde görevli araştırmacılara göre cam, metal, plastik, deri ve kumaş dahil olmak üzere çeşitli yüzeylerde kullanılmak üzere geliştirildi.

Buna göre, dezenfekte edilen bölgede yüzey kaplaması oluşturan sprey sıvı buharlaştıkça işlevlerini kaybeden alkol veya ağartıcı içeren geleneksel diğer dezenfektanlardan daha uzun süre dayanıyor.



Sprey, bulaşmalara tepki veren ısıya duyarlı polimerlerden oluşuyor. Bunu, ellerimiz bir yüzeye dokunduğunda veya damlacıklardan gelen nem olduğunda meydana gelebilecek sıcaklık artışını algıladığında daha fazla miktarda dezenfektan salarak gerçekleştiriyor.

Reuters'da yer alan habere göre anti-viral kaplama sağlayan dezenfektan üzerinde on yıldır çalışılıyor. Araştırmacılar spreyi test etmek için Hong Kong'daki alışveriş merkezleri, okullar, kiliseler ve spor eğitim tesislerinde bu kaplamayı kullandı.

Sonuçlarının anlaşılması için belirli bir süre gözlemlenecek dezenfektan son testlerinin ardından seri üretime geçirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal