Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yüzde Yüz Yerli Elektrikli Motor Üretildi

Pamukkale Üniversitesi araştırmaları sonucunda yüzde yüz yerli ve verimi yüksek elektrikli motorlar üretmeyi başardı.

07.03.2018-14:51 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-14:49) Yüzde Yüz Yerli Elektrikli Motor Üretildi

Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) yapılan yazılı duyuruda, üniversite tarafından elektrik motoru tasarlandığı, böylece hem enerji tasarrufu hem de döviz kazancı sağlanacağı bildirildi.

Duyuruda düşüncelerini beyan eden Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Elektrik Makineleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Öner, ülkenin ürettiği enerjinin yarısının sanayideki elektrik motorları tarafından tüketilmekte olduğu kanaatine vardı.

Türkiye'de kullanılan motorların hemen hemen hepsinin düşük verimli olduğunu ifade eden Öner, şunları da ekledi:

"Çok enerji harcamasına rağmen daha az iş çıkarmaktadır. Bu sonuçtan yola çıkarak ülkemizin yüksek verimli elektrik motorlarına ihtiyacı olduğu kesindir. Yüksek iş çıkartabilecek motorlar kullanarak ülke genelinde yüksek miktarlarda enerji tasarrufuna olanak sağlanabilir. PAÜ olarak bu mevzu üzerinde 17 senedir süregelen projelerimiz var. Bu projelerimiz sonucunda günümüzde ülkemizde üretimi olmayan 'IE4' iş görürlük sınıfında sanayide kullanılacak bir motor tasarlayarak modelini ürettik. Tasarladığımız ve modelini gerçekleştirdiğimiz motorumuz piyasada 'senkronrelüktans motor' olarak anılmakta ve yüksek işgörürlülüğe sahiptir. Kendi imkanlarımızla ürettiğimiz motorumuzun araştırma ortamında yapılan sınavları sonucunda "IE4" verimlilik klasında olduğunu herkese gösterdik."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;