Whatsapp İçin Sonun Başlangıcı mı? WhatsApp Kapanacak mı?

NTV Yazarı İlker Kocaş Whatsapp sonun başlangıcı mı? başlıklı yazısında Whatsapp'la ilgili yeni bir gelişmeyi ele aldı.

30.01.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-10:16) Whatsapp İçin Sonun Başlangıcı mı? WhatsApp Kapanacak mı?

İlker Kocaş, teknoloji sektörünün son zamanda sosyal medya devi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger'daki mesajları tek bir platform altında toplamayı planladığı iddiasını gündeme taşıdı.

WHATSAPP'I OLMAYAN KONUŞAMAYACAK

İlker Kocaş yazısında, meydana gelecek değişikliği şu şekilde belirtti; "New York Times'ın (NYT) öne sürdüğü habere göre, söz konusu platformlar farklı farklı uygulamalar olarak kullananılabilecek fakat değişiklik meydana geldiğinde bir Facebook kullanıcısı yalnızca Whatsapp hesabı olan başka bir kullanıcıya mesaj iletebilecek."  

Söz konusu durum ile ilgili Facebook tarafından yapılan açıklamada, 'Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini oluşturmak istiyoruz ve insanlar mesajlarının hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor.

Daha çok mesajlaşma ürünümüze uçtan uca şifrelemeyi getirmek için çalışıyoruz ve insanların aile ve arkadaşlarına ağlar üzerinden daha rahat ulaşmasını düşünüyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

HER GÜN 65 MİLYAR MESAJ

İlker Kocaş, Facebook'un bu üç platform sayesinde 2.6 milyar kullanıcısı olarak kendisine atfedilen sosyal medya devi lakabının hakkını verdiğini ifade etti.

Bir zamanlar hayatımızda önemli bir yere sahip olan SMS'in WhatsApp'tan sonra tarihin tozlu saylarında kaldığını ifade eden Kocaş, WhatsApp’la birlikte her gün 1.5 milyar kişinin 65 milyar mesaj gönderdiği bilgisine yazısında yer verdi.

WHATSAPP'IN SONU GELEBİLİR

WhatsApp'la ilgili kritik bir gelişmeyi ele alan Kocaş, bu üç sosyal medya uygulamasını tek bir havuzda toplama fikrini 'WhatsApp için sonun başlangıcı olabilir' şeklinde yorumluyor. Çünkü mesaj güvenliği ve gizliliği gibi hususlarda ayrı bir yeri olan WhatsApp'ın, Facebook Messenger ve Instagram ile entegre olması bu algıyı çürütebilir nitelikte.

 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal