Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yeni araba almak isteyen ve 2. el araçlara yönelen alıcıların alacakları aracın her hangi bir hasarının olup olmadığı ve aracın durumu ile ilgili bilgilere plaka sorgulanarak öğrenilebilir. Peki Plaka sorgulaması nasıl yapılır? detaylar haberimizde…

29.01.2019-18:24 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-18:20) Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

Birçok kişi araç sahibi olmak ister ve bu doğrultuda 2. el araçlara yönelir. Mağdur olmak istemeyen kişiler araç plaka sorgulamasını internet üzerinden sürekli olarak aramaktadır.

Plaka sorgulamanın birçok yöntemi vardır. Bunlardan biri e-devlet üzerinden araç plaka sorgulaması yapılmaktadır. Sitemin üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğüne girilerek oradan Araç Plaka Sorgulama kısmından plaka sorgulanabilir.

Bir diğer yöntem ise SMS ile sorgulamadır. Bunun içinde 5664’e “Detay” yazıp boşluk bırakıp “Plaka” diye mesaj atılar bilir. Fakat bu sorgulamanın 7 TL ücreti bulunmaktadır.

Diğer yöntemlerden biri ise Emniyet Genel Müdürlüğünden sorgulama yapmak. Bunun için egm.gov.tr adresinden “Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” kısmından T.C. kimlik numarası bilgilerinin yazılması ardından sorgulanabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal