Türkiye'nin Otomobili Büyük İlgi Görüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yerli otomobil için şu anda en az 10 ülkeden bayilikle ilgili benimle irtibata geçtiler. Gerçekten büyük bir teveccüh var." açıklamasında bulundu.

13.02.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-09:30) Türkiye'nin Otomobili Büyük İlgi Görüyor

Geçtiğimiz yılın sonunda görkemli bir lansmanla tanıtılan ve TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobilimizin prototipi, hem ülkemizde hem de dünya çapında gündem olmuştu.

Türkiye’nin uzun zamandır gerçekleştirmeyi beklediği projenin üzerine yapılan uluslararası çalışmalar, seri üretim sürecine giden süreçte hızla devam ediyor.

Uluslararası alanda tescil çalışmaları devam eden ve fabrikasının inşa projelendirme süreçleri süren yerli otomobilin şimdiden bayilik alımıyla ilgili talepleri ortaya çıktığı anlaşıldı.

Son olarak konuyla ilgili olarak bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yerli otomobil için şu anda en az 10 ülkeden bayilikle ilgili benimle irtibata geçtiler. Gerçekten büyük bir teveccüh var." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Varank, "Körfez ülkelerinden, Orta Asya ve Almanya'dan bu araca bayilik yapmak isteyenler var." Yerli otomobilin fiyatı da merak konusu. Bakan sınıfında rekabetçi bir fiyatla otomobilin piyasaya çıkacağını belirtti. Yerli otomobilin piyasaya çıktığında şarj istasyonları başta olmak üzere alt yapının hazır hale getirileceğini de aktardı.  

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal