Google 2,42 Milyar Euro'luk Cezaya İtiraz Etti

Avrupa Birliği Google'a arama motoru aracılığıyla kullanıcı verilerini kullanarak kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı ve hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle inceleme başlatmıştı. Arama motoru ve teknoloji devi Google 2,42 Milyar Euro’luk bu cezaya itirazda bulundu.

13.02.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-15:28) Google 2,42 Milyar Euro'luk Cezaya İtiraz Etti

Google'ın Avrupa Birliği'nin (AB) para cezasına karşı açtığı dava, merkezi Lüksemburg'ta bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı yapısı içerisinde bulunan Genel Mahkeme'de görülüyor. Söz konusu dava duruşmalarının 3 gün sürmesi bekleniyor.

AB, Google'a arama arama motoru aracılığıyla kullanıcı verilerini kullanarak kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı ve hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle inceleme başlatmış ve bunun sonucunda da şirkete 2,42 milyar Euro’luk bir ceza kesmişti.

Avrupa Birliği’nin kararı 2017'ye dayanıyor. Birlik mahkemesi Google’a bir arama motoru olarak pazar hakimiyetini suistimal ettiği gerekçesiyle haksız buldu. Ayrıca bundan sonra da şirketten alışveriş hizmetlerinde rakiplerine eşit muamelede bulunmasını talep etti.

Google yetkilileri daha sonra yaptığı açıklamada, söz konusu cezayı temyize götüreceklerini belirtmişlerdi. AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. İtiraz sonucunda mahkemeden çıkacak karar şirket ve şirkete yatırımı olanlar için önemli bir merak konusu olacak.

Eğer mahkeme kararı değiştirmezse ceza da onanmış olacak. Şirket yüklü bir tazminat ödemiş olacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal