Türkiye'den Facebook'a 1 Milyon 600 bin TL'lik Ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Facebook'a veri ihlali sebebiyle 1 Milyon 600 bin TL'lik para cezası verdi.

03.10.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-12:50)
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Facebook'a ceza verdi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada Facebook temsilcisi tarafından kuruma gönderilen 14 Ekim 2018 tarihli e-postada "başkasının gözünden gör" veri ihlaline ilişkin bilgi verildiği ve bilgilendirmenin yazılı olarak kuruma arz edileceği belirtildi.

Fakat buna rağmen Facebook tarafından kurula her hangi bir bildirim yapılmadı. Bu durum üzerine kurul inceleme başlattı.

Kurultarafından yapılan inceleme sonucunda Facebook sisteminin 3 farklı özelliğinden kaynaklı bir hatadan kaynaklı olduğu belirtildi. İnceleme sonucu ihlalden Facebook kullanıcılara ait d, cinsiyet, doğum günü, ilişki durumu, eğitim geçmişi, din bilgisi, memleket, konum, Facebook'ta son zamanlarda yapılan aramalar, kullanıcının takip ettiği 500'e kadar başlıca hesaplar gibi kişisel verilerin etkilendiğini tespit etti.

280 BİN KULLANICI VERİ İHLALİNDEN ETKİLENDİ

Sosyal medya uygulaması Facebook'u Türkçe olarak kullanan 280 bin 959 kullanıcının veri ihlalinden etkilendiği ve yaşanan veri ihlalinin oluşmaması için Kanunda görülen gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınmadığı gerekçesi ile Facebook'a 1 Milyon 150'bin TL para cezası verildi.

Kurul Facebook'a, "İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir." hükmüne uymadığı gerekçesi ile 450 bin TL idari para cezası verdi.

Facebook kuruldan aldığı iki ceza ile toplamda 1 Milyon 600 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal