Türkiye Elektrikli Trenlerini Kendisi Üretecek

Türkiye’nin son yıllardaki teknoloji atağı etkilerini hemen her alanda gösteriyor. 12 Şubat tarihinde yayınlanan 11. Kalkınma Planı kapsamında 2020 yatırım programının detayları da belli oldu. Bunların arasında yerli üretim elektrikli tren projesi de yer alıyor.

19.02.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-11:46)

Kalkınma planı çerçevesinde yerli sanayinin desteklenmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda dışa bağımlılığın azaltılması ilkeleri gereğince yurt dışından temin edilen yüksek hızlı tren setlerine son verilecek. Türkiye teknoloji ithal etmek yerine kendi teknolojisiyle elektrikli hızlı trenlerini geliştirecek.

Plan kapsamında, tedarik süreçlerine devam edilen 12 adet yüksek hızlı tren seti hariç tutularak bundan sonrasında yurtdışından ilave yüksek hızlı tren seti temin edilmeyecek.

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) tarafından üretilecek milli elektrikli tren setleri hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında kullanılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, milli yüksek hızlı trenin (YHT) üretilmesi için çalışmalarına başladı. Trenlerin ilk prototipi 2023 yılında raylarda olacak. 10 yıl içerisinde de 15 Milyar'lık yatırım yapılacak.

Bu değişim ve atılım ile ekonomide ciddi anlamda kazanç sağlanması da hedefleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal