Google’ın 2 Milyar Dolarlık Dev Projesinde Türk Şirketi de Bulunuyor

Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde bu alanda yapılan yatırımlar da ciddi boyutlara ulaştı. Ünlü arama motoru şirketi Google’da dijitalleşmeye yatırım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği girişimin kazananlarını açıklayan dev şirketin listesinde Türkiye’den bir marka yer alıyor.

19.02.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-10:05) Google’ın 2 Milyar Dolarlık Dev Projesinde Türk Şirketi de Bulunuyor

Google’ın projesi dijital habercilik üzerine olacak. Başlatacağı girişime ise tam olarak 1 Milyar 930 Milyon dolar değerinde yatırım yapacak. Şirketin yatırımını yapacağı platformların adı ise Google News Initiative (GNI) Innovation Challenge olarak belirlendi.

Şirket, dijital habercilik platforumu içi geçtiğimiz yaz Afrika, Orta Doğu, Türkiye’deki katılımcılar arasında Innovation Challenge etkinliği gerçekleştirmiş ve 35 ülkeden tam olarak 527 uygulama toplamıştı.

Dev yazılım şirketi, yayınlamış olduğu blog yazısında detayları paylaştı. Buna göre projeler sıkı bir şekilde incelendi. Gerekli durumlarda görüşmeler gerçekleştirdi ve son halleriyle şirketin jürisine sunuldu.

Jürinin verdiği kararlar itibariyle 13 ülke içerisinden 21 proje seçildi. Google bu projeler için yaklaşık 2 Milyar dolarlık (tam olarak 1 Milyar 930 Milyon) fon desteği sağlayacak

Fon desteği kazanan Şirketler ise şu şekilde: Demirören Teknoloji AŞ(Türkiye), Israel Hayom(İsrail), L’Orient le Jour(Lübnan) The National(Birleşik Arap Emirlikleri)

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal