Türk Gençlerinin Yaptıkları Motosiklet CNR Expo’da Sergilendi

Makine Mühendisi ikiz kardeşler Oğuz ve Onur Canbaş ve ortak arkadaşları Onur Özkan evlerinin altında kurdukları atölyede motosiklet üretti. Çalışmalarını Üsküdar’daki evlerinde tamamlayan Türk Gençleri motosikleri CNR Expo Fuarı’nda tanıttı.

02.03.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-14:42)

Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Onur Canbaş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun kardeşi Oğuz Canbaş ile ortak arkadaşları İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği mezunu olan Onur Özkan, bir araya gelerek evlerinin altında kurdukları küçük bir atölyede, motosiklet tasarlamaya ve geliştirmeye başladı. 

Genç mucitler geliştirdikleri motosiklete tasarımının benzediği araçtan aldıkları ilhamla Tosbike adını verdi. Fuarda yaptıkları açıklamada kardeşlerden biri üniversiteyi tamamlamalarının ardından evlerinin altında küçük bir atölye kurduklarını ve burada motor ve araç parçalarından küçük üretimler ve tamiratlar yaparak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada ikiz kardeşlerden Onur Canbaş “Kendi üretimimiz olan somut bir ürün ortaya çıkmasını istiyorduk. Sonucunda internetten gördüğümüz modellerden aldığımız ilhamla, fikri tamamen bize ait olmayan iki farklı model halinde iki motosiklet ürettik. Bunlar mini motosiklet diye geçiyor. İsmini de 'tosbike' koyduk. Hedefimiz bunların üretimini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak.” Sözlerini sarf etti.

Tosbike veya motosikletle sınırlı kalmak istemediklerinin altını çizen Onur Canbaş, ''Şu anda hedefimiz, bu senelik, motosiklet üretmek ve ürettiklerimizi satmak. Ama ilerleyen süreçte iş nereye gider, daha büyük motosiklet olur, araçlar olur, savunma sanayinde başka araçların parçaları olur, zamanla bunları göreceğiz.'' dedi.

Kardeşlerden diğeri Oğuz Canbaş ise, “Tosbike adını verdiğimiz motosikletin yapımına yurt dışından bir internet sayfasından görerek başladık. İlk başta bunu bir şeye benzetemiyorduk ama sonradan bunun satabileceğini, tutabileceğini ve yapımının basit olduğunu fark edince hemen üretime başladık. 4 ayda ürettik ve şu anda iki farklı prototipimiz var. İkisini de şu anda fuarda sergiliyoruz. Keyif alarak atölyede üretmeye başladık.'' açıklamasında bulundu.

Arkadaşları Onur Özkan ise, şunları söyleyerek sözlerini tamamladı:

''Cipin tamiri bittikten sonra Onur'un internetten gördüğü motosikletleri üretebilir miyiz diye konuştuk. Ürettikten sonra fuar olduğunu öğrendik ve dedik ki 'Bizim bunları insanlara göstermemiz lazım.' Başka projelerimiz de var. Fuarda da birçok insanla tanışma imkanımız oldu.''

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal