Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

TCAS Nedir

Havacılıkla ilgilenenler ve havacılık sektöründe çalışmak isteyenlerin sorduğu sorulardan biri olan tcas nedir sorusu herkesin kafasını karıştırmaya devam ediyor. İşte tcas nedir sorusunun cevabı.

08.05.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-13:30) TCAS Nedir

havacılıkla ilgilenenlerin sonrduğu tcas nedir  sorusunun cevabı şu şekilde verebiliriz. 

Air trafik kontrol (hava trafik kontrolü) sistemi yer ve uçak komponentlerini kapsamakatadır. Bir yer istasyonundan ya da diğer uçak sistemlerinden bir sorgulama sinyali alınması halinde, uçak transporderi otomatik olarak kodlu bir cevap sinyali gönderir. Bu cevap sinyali de uçağın yeri, izi ve tanımı amacıyla kullanılır. Bu cevap sinyali aynı zamanda yer istasyonu için gerekli diğer verileri de kapsamaktadır. Veriler yer istasyonu radar display’leri (ekran) ve TCAS ile donatılmış uçak display’leri üzerinde gösterilen şeylerden oluşur. TCAS computerleri çarpışmadan koruma ( collision avoidance) hesaplamaları için veriler kullanır.

TCAS diğer uçakların gönderdiği sinyalleri alan ve kendisi o uçaklara de sinyal gönderen bir sistemdir. Bu sinyal gönderme işlemi sonucunda uçakla ilgili yükseklik, menzil ve durum bilgisi alınır. Diğer uçaklar da kendi yükseklik bilgilerini TCAS’a rapor ederler. Diğer uçakların menzili ise sorgulama sinyalinin gönderimi, kabul edilmesi ve cevap gelmesi arasında geçen zamanın ölçülmesi ile hesaplanabilir duruma gelir. Durum ise yatay  yani diğer bir ismiyle hitap edecek olursak directional antenler kullanılarak hesaplanır. TCAS bu bilgileri ve diğer uçuş halinde bulunan uçaklardan gelen bilgileri kullanarak diğer uçakların konumlarına ilişkin görsel indikasyonlar oluşturmakla görevlidir. Aynı zamanda bu bilgiler görsel ve sisli olarak trafik önleme uyarıları oluşturmasıyla da çok iş başarmışlardır.

 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;