Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Boeing vs Airbus Nasıl Ayırt Edilir

Havacılıkla ilgilenen ya da uçaklara sık sık binen kişilerin son günlerde en çok aradığı şeylerden biride boeing vs airbus nasıl ayırt edilir. İşte bu konuya ilişkin hazırladığımız haberimiz

08.05.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-13:01) Boeing vs Airbus Nasıl Ayırt Edilir

Uçaklarla sık sık seyahat edeneler ve havacılıkla ilgilenenler genellikle en çok merak ettikleri şeylerin arasında geliyor boeing vs Airbus. İkiside havayolu şirketlerinin en çok kullandıkları uçak markalarıdır ve bu markaların bir çok modeli mevcuttur. Peki boeing vs airbus nasıl ayırt edilir.

Genel olarak Türk Havayolu şirketlerinin de kullandığı boeing vs Airbus tipi uçaklar dünya çapında da en çok kullanılan uçak tipidir. Ulaşım hızı konfor gibi özellikleri bulunan uçakların büyüklükleri bakımından da havayolu şirketlerinin gözdesi haline geldiler ve zamanlar bu sektörde ki lider iki marka haline dönüştüler. Bu kadar popüler olunca bu iki marka uçakla seyahat edenlerde haklı olarak boeing vs airbus nasıl ayırt edilir diye sormaya başladılar

Bu konuda genellikle uzmanların görüşleri bulunmaktadır çünkü iki uçak tipinin ayırt etmek oldukça zordur

BOEİNG VS AİRBUS NASIL AYIRT EDİLİR

Birçok amatör olarak ilgilenen havacılık meraklısı uçakları marka ve modellerine göre ayırmakta zorluk çekerler çünkü bu gerçekten uzmanlık gerektiren bir iştir. Belli başlı özelliklerinden orta segmentte bulunan uçakları ayırmak mümkün olabiliyor.

Genel olarak her iki uçak tipinde motor şekilleri burun özellikler kanat genişlikleri gibi belirli farklar bulunmaktadır. Örnek verecek olursak Airbus’ta motorlar tam bir yuvarlak şeklinde yapılırken Boeing te biraz baskın bir şekli vardır. Aynı şekilde kuyruk kısmının altında da farklar göze çarpmaktadır. Boeing tipi uçaklarda yukarı doğru tek bir kuyruk göze çarparken Airbus’da yukarı ve aşağı doğru iki parça şeklinde kuyruk söz konusudur.

Airbus’da burun kısmı yüksekte ve yukarı doğru daha keskin bir hat bulunurken Boeing marka uçaklarda yere daha yakın bir duruş ve daha oval bir burun söz konsudur.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;