Samsung Gear Vr Nedir?

Samsung Gear Vr Nedir? Samsung Gear Vr ne işe yarar?

03.05.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-13:32) Samsung Gear Vr Nedir?

Samsung'un alanında uzman Oculus şirketi ile işbirliği yaparak sanal gerçeklik alanına ilk adımını attığı Gear VR gözlüğünün ikinci nesli ülkemizde de satışa çıktı.

SAMSUNG GEAR VR NEDİR?

İlk olarak Samsung Gear VR gözlüğünün bir aksesuar konsepti taşıdığını belirtmemiz gerekir. Yani akıllı telefonunuz olmadan bir faydası yok. Tüm içerikler akıllı telefonunuzda oynatılıyor. Kontroller ise gözlük yoluyla sağlanıyor. Oculus Rift ya da PlayStation VR gibi kendi donanımı ve sensörleri bulunan üst seviye sanal gerçeklik gözlüklerinden farklı…

Samsung Gear VR için üç ayrı model var. İlk nesil Gear VR modeli Galaxy Note 4 için geliştirilen bir modeldi ve başka bir model ile uyumlu olmuyordu. İkinci nesil Gear VR ise Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri ile uyumlu. Gear VR Innovator's Edition olarak da duyulan ve ülkemizde satışı yapılan model bu…

Üçüncü model de yine Gear VR ismine sahip. Samsung yalnızca yapı numarası kısmında farklılaştığı için ad olarak Gear VR ürünlerini ayırmak zor. Bu üçüncü model Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus ve Galaxy Note 5 ile uyumlu. Daha uygun bir ücreti olan gözlük önümüzdeki yılın ilk aylarında ülkemizde yer alacak.



SAMSUNG GEAR VR NE İŞE YARAR?

Bu telefonların 2560x1440 piksel çözünürlükteki ekranı gözlüğe takıldığı zaman ikiye ayrılıyor ve ortaya 720p çözünürlüğünde iki ekran meydana geliyor. İçerikler bu iki ekrana dağıtılarak yansıtılıyor ve bu şekilde kullanıcı kendini sanal bir ortamın içerisinde bulmuş oluyor. Sanal gerçeklik donanımı zorlayan bir konu olması sebebiyle Samsung yalnızca amiral gemi modelleri ile listede çok fazla alternatif sunmamış.

Gear VR gözlüklerinde ön kapağın çıkarılmasının ardından telefon buraya yerleştiriliyor ve kapak kapatılıyor. Sanal gerçeklik deneyimi de bu noktadan sonra başlıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal