Ram Yükseltme

Bilgisayarların yavaşlaması durumunda hepimiz Ram yükseltme, Ram nasıl yükseltilir gibi araştırmalar yapmaktayız. Peki, Ram kapasitesini artırmak, yani Ram yükseltme işlemi için neler yapmalıyız?

11.05.2018-16:54 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-16:49) Ram Yükseltme

RAM NEDİR?

Ram, İngilizce açılımıyla Random Access Memory yani Rastgele erişimli bellek anlamına gelir. Ram'ler mikro işlemcili sistemlerde veri deposu olarak kullanılır. Bilgisayarlarınız ve mobil cihazlarınız içerisindeyse RAM'ler genelde yönlendirme, yükleme ve gösterme konusunda çalışma alanı olarak değerlendirilebilir. Çalışma alanınızın yani boş belleğinizin yüksekliği ne kadar çok olursa, işlemlerin çokluğu ve işlemlerin ağırlığı da bilgisayarınızı ya da mobil cihazınızı o denli az yoracaktır.

RAM YÜKSELTME

Ram, bir bilgisayarın olmazsa olmaz parçalardan birisi olarak kabul edilir. Donanım anlamında temel parçalardan birisi olan Ram, bilgisayarın direkt olarak hızını etkileyen bir parçadır. Fakat teknolojinin ilerlemesiyle zaman geçtikçe yavaş kalmaktadır. Yani zaman ilerledikçe Ram kapasitesini artırma gereksinimi duyuyorsunuz.

RAM NASIL YÜKSELTİLİR?

Bilgisayarlarınız yavaşladığında veya eskisi gibi hızlı çalışmadığında ya yeni bir bilgisayara ihtiyaç duyarız ya da sahip olduğumuz bilgisayara donanımsal olarak takviyeler yaparız. Bu takviyeler, daha yüksek kapasiteli ekran kartı eklemek, Ram kapsitesini artırmak, mümkün olursa işlemciyi değiştirmek ya da yapabiliyorsanız anakartı değiştirmek olarak değerlendirilebilir.

Bilgisayarın hızının ağırlaşması nedeniyle Ram’i yükseltme yani Ram’in kapasitesini artırma ihtiyacı hissederiz. Yani bilgisayarımız artık eskiden olduğu gibi yeterince hızlı çalışmıyorsa ve bilgisayarı donanımsal olarak hızlandırma isteğiniz varsa bunun bir çözümü de RAM kapasitesini yükseltmektir.

Ram’ler eskiden MB olarak üretiliyordu fakat artık MB türünden RAM bulmak imkansız gibi bir hal aldı. Günümüzde Ram’ler GB türünden üretiliyor. Bu Ram’ler minimum 1 GB olmak üzere, 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB şeklinde devam eder. Eğer bilgisayarınıza Ram eklemek istiyorsanız bunlardan bir ya dabirden fazla satın alarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal