Strateji Oyunları

En iyi strateji oyunları? Strateji oyun türü nedir? Strateji savaş oyunları? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

11.05.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-16:39) Strateji Oyunları

Video oyunu türleri tespit edilirken kategorilendirmede video oyunlarının oynanış biçmleri esas alınır. Fakat bu kategorilendirme her zaman tutarlı yada sistematik bir aşama kaydermemiştir. Bunun sebebi şartların, ayrımı yapan kişi veya kuruma göre değişiklik göstermesidir. Bütünüyle akademik uğraşların yapılmasından dolayı bazen keyfi adlandırmalar de olabilmektedir. Buna karın dünya çapında benimsenmiş tür kalıpları da yer almaktadır.

Oyun kategorileri kullanıcıların değişik beklentilerini gidermek üzere ortaya çıkmıştr. Oyun türlerinin tespit edilmesi zamanla daha da öne çıkmış ve belli konular altında sınıflandırılabilmişti. Tabi oyun kategorilerinin kategori haline getirilmesinde araştırmacılar içinde net bir görüş ortaklığı yoktur. Bu husuta birden fazla kategorilendirme meydana gelmiştir.

Strateji oyunları

İkiye ayırmak daha doğru olur. Gerçek zamanlı strateji oyunları (İngilizce: ``real-time strategy [RTS]’’), gamerların birbirlerinin hamlesini beklemeden sürekli olarak karşılıklı oynamayı sürdürdükleri bilgisayar oyunu türüdür. Bunun karşıtı olarak sıra tabanlı strateji oyunları mevcuttur. Sıra tabanlı oyunlarda gamerlar hamle yapabilmek için diğer tarafın hamlesini beklemek mecburiyetindedirler.

Strateji oyunlarına en çok tanınan örnek satrançtır. Bunun haricinde Dune 2, Tycoon Serisi, Warcraft, Starcraft, Age Of Empires v.b.örnekleri çoğaltılabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal