Microsoft, Bethesda Softworks Oyun Şirketini Satın Aldı

Microsoft, Bethesda Softworks’un ana şirketi ZeniMax Media’yı 7,5 milyar dolara satın aldı. Böylece The Elder Scrolls, Fallout, Doom gibi çok bilinen markaların hakları Microsoft’a geçmiş oldu.

21.09.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:20) Microsoft, Bethesda Softworks Oyun Şirketini Satın Aldı

Sony’nin PlayStation 5 hamlesinden sonra Xbox kanada inanılmaz bir gelişme yaşandı. Bethesda Softworks’un ana şirketi olan ZeniMax Media, Microsoft tatafından 7,5 milyar dolarlık bir değerle satın alındı.

ELDER SCROLLS VE FALLOUT HAKLARI MİCROSOFT’A GEÇTİ

Bu gelişme ile birlikte Skyrim oyunun dahil olduğu The Elder Scrolls serisi ile birlikte Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey ve Quake gibi çok bilinen ve çok sayıda oyuncusu bulunan markalar da Microsoft’un eline geçti.

STÜDYO SAYISI 24’E ÇIKTI

Söz konusu satın almayla birlikte Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios; Xbox oyun geliştirme dünyasına katılmış oldu ve Microsoft’un sahip olduğu oyun stüdyosu sayısı 15’ten 24’e çıktı.

KONSOL SAVAŞLARINDA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR

Microsoft’un Bethesda’yı satın almasıyla birlikte PS5 ile Xbox arasındaki konsol savaşlarında önemli bir avantaj elde etti. Halihazırda merakla beklenen The Elder Scrolls serisinin yeni oyunuyla birlikte gelecekteki yapımların sadece Xbox’a özel olarak mı çıkacağı konusunda kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal