LinkedIn Yapay Zeka Geliştirecek

LinkedIn iş dünyasında olanların birbirleriyle etkileşimlerini artırmak ve iş arayanların faydalandığı bir platform olmasıyla biliniyor. Platform iş görüşmelerinin daha etkin yapılabilmesi için yapay zeka teknolojisinden faydalanacak.

01.05.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-11:12) LinkedIn Yapay Zeka Geliştirecek

İş dünyasında kullanımı popüler olan sosyal medya platformu LinkedIn, yeni bir çalışmaya imza atıyor. Buna göre LinkedIn, iş görüşmesi öncesi hem kişilerin rahatlamasını sağlamak hem de ilginç sorulara karşı verebilecekleri cevapları simüle edebilmeleri amacıyla uygun bir ortam geliştirmeyi hedefliyor.

Buna göre yapay zeka teknolojisi sayesinde gerçekleşecek bu işlemler ile iş arayan kişilerin iş başvurularına hazır olmaları sağlanacak. Platformda kullanılması için geliştirilen yapay zeka teknolojisi, kullanıcıların verdikleri cevaplara göre geri bildirimlerde bulunacak.

Diğer taraftan LinkedIn, videolu tanıtım konsepti için de çalışmalar yapıyor. LinkedIn’ın bu çalışmalara yoğunlaşmasının altında Coronavirüs salgını nedeniyle insanların evde kalma sürelerinin artması ve iletişim biçimlerinin dijitalleşmesi nedeniyle artan ihtiyaca bir çözüm bulmak istemesi yatıyor.

Videolu tanıtım kısaca adayların iş başvurularında tanıtım yazısı yazmak yerine kendilerinden bahsettikleri kısa videoları şirketlere göndererek başvuru yapmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, iş arayan kişilerin evden çıkamama durumu karşısında kendilerini tanıtmaları için alternatif yol izleme şansları olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal