Iphone 12’in Çıkışı Ertelendi

Tüm dünyada etkili olan Coronavirüs salgını teknoloji firmalarının üretimlerini ve faaliyetlerini durma noktasına getirdi. Gelen bilgilere göre Apple’ın üretici olduğu Iphone serisinin son çıkacak telefonu Iphone 12’nin piyasaya çıkışı ertelenecek.

27.03.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-11:10)

Normal takviminde çıkışının Eylül olarak belirlendiği Iphone 12’nin tasarımı halen onaylanmadı. Bunda teknoloji devinin seyahat yasaklarından dolayı son tasarımını Çin’e gönderememesi de etkili oldu. Eylülde Apple’ın tanıtım etkinliğininin de ertelenmesiyle yeni akıllı telefonun daha ileri bir tarihte çıkacağına işaret ediyor.

Ayrıca şirketin Ar-Ge çalışmalarını yaptığı Hindistan’daki üretim tesislerinin olduğu bölgede 3 hafta süreyle karantina uygulamasının başlaması da şirketi zor durumda bırakan durumlardan biri oldu. Şirket yetkililerinin önceki gün yaptıkları toplantıda, telefonun çıkış tarihini ileri bir tarihe erteledikleri belirtiliyor. Henüz şirket yetkililerinin resmi bir açıklama da yapmadıklarını belirtelim.

Teknoloji analistlerine göre Iphone 12 için 3 farklı model çıkacak. Büyüklük olarak kullanıcılarına farklı opsiyonlar sunacak Apple’ın Iphone 12 modeli 6.7, 6.1 ve 5.4 inç büyüklüklerinde olacak. Üç modelde de 3’lü kamera dizazynı yer alacak modellerin en büyüğü olan 6.7 inçlik olanında ilave olarak ToF sensörü yer alacak.

Ayrıca, kamera üzerinden nesnelerin büyüklüğünü ölçmeye yarayan LIDAR teknolojisinin de geleceği bu yeni modeller 5 metreye kadar ölçüm yapabilecekler. Iphone 12’lerin bu yıl çıkmaları halinde bunun kasım ayında olabileceği gelen bilgiler arasında. Şirket son yaptığı toplantısı hakkında henüz bir basın açıklaması yapmazken Iphone 12 ailesinin yüksek ihtimalle Mart 2021’i bulacağı belirtiliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal