HAVELSAN'dan Sektörde Ufuk Açacak ORSA Projesi

Dr. Mehmet Akif Nacar, basın menzupları ile gerçekleştirdiği toplandığı sektörün ufkunu açacak yeni ORSA projesi hakkında açıklamalar yaptı.

22.08.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-17:44) HAVELSAN'dan Sektörde Ufuk Açacak ORSA Projesi

HAVELSAN Genel Müdürlüğüne atanan Dr. Mehmet Akif Nacar, savunma sektöründe görev yapan basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Nacar, HAVELSAN Merkez Yerleşkesinde düzenlenen toplantıda, gündeme ve HAVELSAN’ın savunma sanayiine yönelik çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

ORSA PROJESİ NEDİR?

Dr. Mehmet Akif Nacar, ORSA projesi için henüz daha projelendirme aşamasında bu ama HAVELSAN’ın ve sektörün ufkunu açacak bir proje diye tanımladı. Deniz Kuvvetleri için geliştirilen projede big datadan yapay zekaya kadar bütün cloud teknolojileri kullanılacak.

MEVCUT TEKNOLOJİNİN BİR SONRAKİ KUŞAĞI

HAVELSAN’ı HAVELSAN yapan en önemli projelerden birinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 1990’lı yıllardan itibaren geliştirilmeye başlanan ve güncel ihtiyaçlara göre halen geliştirmesi süren Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi Projesi (HvBS) olduğunu dile getiren Nacar, bu projenin bir benzerinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için de projelendirme çalışmalarının başladığını aktararak, şunları kaydetti:

“Diğer bir projemiz yine Komuta Kontrol ve Savunma Teknolojileri birimimizin yoğunluklu olarak geliştirdiği ORSA projesi. Bu da HAVELSAN’ı HAVELSAN yapan ve halen geliştirmesi süren, devam eden HVBS Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi Projesi’nin bir benzerinin, daha yeni nesil dediğimiz bir sonraki kuşağının uygulandığı, içerisinde big datadan yapay zekaya kadar bütün cloud teknolojilerine kadar kullanıldığı, Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacına hitaben geliştirilecek olan bir ORSA projesi konusu var. Bu konuda da biz önemli yol almaya başladık. Henüz daha projelendirme aşamasında bu ama HAVELSAN’ın ve sektörün ufkunu açacak bir proje.”

“HAVELSAN YURT DIŞINDAN BEYİN GÖÇÜ ALIYOR",

Geçtiğimiz birkaç yılda HAVELSAN’ın beyin göçü konusuna yaklaşımından bahseden, beyin göçü vermediklerini, tam tersi beyin göçü aldıklarını ifade eden Nacar, şu ifadeleri kullandı:

HAVELSAN da diğer savunma firmaları gibi beyin göçü alıyor, yani yurt dışından transfer ediyor. Bu transfer, tabi ki yurt dışından hemen böyle ilk uğrak yeri olarak HAVELSAN’a gelme şeklinde olmayabiliyor zaman zaman. Türkiye’ye döndükten sonra belki bir miktar başka yerlerde de çalışmış olan arkadaşlarımız olabiliyor.”


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal