Flap Nedir?

Flap nedir? Flap nerede kullanılır? Flaplar açılınca ne olur? Uçaklara ilginiz varsa sizler için derlediğimiz bu habere bakmanızda fayda var.

08.05.2018-14:29 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-14:07) Flap Nedir?

Flap nedir konusuna başlamadan önce flap nedir konusunun havacılıkla ilgili bir konu olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Dolayısıyla flap nedir diye araştırırken havacılık endüstrisinde olduğunuzu unutmayın.

Flap nedir konusu havacılıkla biraz da olsa ilgilenenler için hep merak konusu olmuştur. Bir uçağa bindiğimizde cam kenarında oturuyorsak az çok anlarız neyin ne olduğunu. Örneğin kanatların altında yukarı aşağı kıvrılan paneller uçağa yatay eksende yön verir. Ve ya uçağa binmeden yanına yaklaştığımızda kuyruk kısmında gördüğümüz panel ise uçağı dikey düzlemde yön vermesini sağlar. Biraz daha ilgiliysek, uçağın kokpit kısmının altında bulunan küçük metal borulara pitot tüpü denir. Uçak havada iken pilotlara uçağın basıncı, hızı, hava ile ilgili bilgiler, rüzgar, gibi bilgileri pilotlara aktarır. Uçağın görünen yüzündeki bu aksamlar zaten uçakla ilgilenmeseniz de gözünüze çarpar. Uçak iniş yaptığında ise yine kanat kenarı cam tarafında oturuyor iseniz iniş yaptıktan kısa bir süre sonra yukarı doğru her iki tarafta da paneller açılır. Bunlar da uçağın kısa sürede durup etkili fren yapmasını sağlar.

Flap nedir konusu ise yine flap nedir diye merak edenlerin uçağın uçuş esnasında cam kenarına oturmasıyla fark edeceği bir şeydir. Flap nedir diye soracak olursanız flaplar uçağın kanatlarının arasından aşağı doğru uçağın kanatlarına paralel olarak açılan panellerdir. Pilotlar uçuş esnasında flaplarla çok oynarlar. Flap nedir, flap uçağın sürtünme katsayısını artırarak daha fazla havalanmasına veya alçalmasına neden olur. Uçaklar Flaplara anında tepki verir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal