ASELSAN Coronavirüs’ten Etkilenmedi

Türkiye’nin savunma sanayisinde öncü kuruluşlar arasında bulunan ASELSAN piyasa değeriyle de göz dolduruyor. Milli kuruluş son dönemde yaşanan Coronavirüs salgınından neredeyse hiç etkilenmeyerek değerini korudu ve çalışmalarına devam ediyor.

13.05.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-09:03) ASELSAN Coronavirüs’ten Etkilenmedi

Defence News Top 100’ün en iyi savunma şirketleri listesinde salgından en az etkilenen 4 şirketten biri olduğu belirtilen ASELSAN son dönemde salgına karşı aldığı tedbirlerin yanı sıra çalışmalarını da yarım bırakmadı.

Milli kuruluş planlarında herhangi bir öteleme yapmadığı gibi aynı zamanda yerli solunum cihazı gibi sağlık alanındaki kritik üretim süreçlerine de destek oldu.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün ASELSAN, sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak ve bilançoyu olası kriz ve risklere karşı koruyacak her türlü önlemi aldıklarını, etkin tedarik gücü ve dışa bağımlılığın günden güne azalmasıyla tedarik kaynaklı muhtemel sorunlardan en az düzeyde etkilendiklerini söyledi.

Koronavirüs tehdidine karşı ilk vakanın görüldüğü günden itibaren şirketin tüm yerleşkelerinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldıklarını dile getiren Görgün ayrıca şunları söyledi:

“ASELSAN'ın tüm faaliyetlerinin yalnızca ekonomik alanda değil, topluma katkı ve sosyal sorumluluk bilinciyle yürütüldüğünü, 'Ben değil, biz' anlayışıyla 83 milyonluk ailemize layık olabilmek için azimle çalışmaya devam edeceğimizi belirtmekten onur duyarız. Bu küresel kriz süreci, iş yapış modellerinden insan odaklı yaklaşımlara, tedarik süreçlerinden teknoloji yol haritalarına kadar şirketler için birçok fırsatı da içinde barındırıyor. Bu süreci doğru okuyan ve yöneten şirketler büyük kazanımlar elde edecek.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal