Android Telefonlar iPhone'lardan Daha Zor Hackleniyor

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Fort Worth Emniyet Müdürlüğü'nde görevli dedektif Rex Kiser, son zamanlarda Android telefonları hacklemenin iPhone'ları hacklemekten daha zorlaştığını ifade etti.

30.01.2020-20:18 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-20:16) Android Telefonlar iPhone'lardan Daha Zor Hackleniyor

Yapılan araştırmaya göre; Rex Kiser, iPhone'lar için GrayKey'lerin hâlâ etkili olduğunu ancak Android için her şeyin giderek daha da zorlaştığını ifade etti.. Kiser'e göre Android telefonları hacklemek, iPhone'ları hacklemekten çok daha zor.

ABD yönetimi, bir telefonu hacklemek için sadece FBI ile çalışmıyor. Devlet kurumlarının akıllı telefonları kırmak için kiraladığı en önemli şirketlerden biri de Cellebrite.

Şirket, özel bir araca sahip ve bu telefondaki GPS verilerinden sosyal medya uygulamalarına kadar tüm verilere erişebiliyor. Ancak Cellebrite, iPhone'ları kolaylıkla hacklerken Android telefonlarda zorlanıyor ve zaman zaman başarısız oluyor.

Vice'ın kaynaklarına göre, iPhone'un son model telefonu bile kırılabilir. Her iki durumda da, Vice’ın dedikleri çerçevesinde, güvenlik ve gizlilik çerçevesinde, Android telefonların iPhone'lara kıyasla daha güvenli bir alternatif olduğu öne sürülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal