İsrail Gözlerini Türkiye'nin En Büyük Savaş Gemisinden Ayıramıyor

İsrail istihbaratı, yapımı devam eden Türkiye’nin yerli ve milli savaş gemisi TCG Anadolu’nun uzaydan fotoğraflarını çekip yayınladı. TCG Anadolu tamamlandığında Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak.

30.01.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-14:48)

2020 sonunda Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi hedeflenen TCG Anadolu, İsrail’in doğal gaz çıkarmaya başladığı Doğu Akdeniz’de de faaliyet yürütecek. Bu durum İsrail’i tedirgin etmişe benziyor.

İsrail uydu istihbarat şirketi ImageSat bu sefer de Türk donamasının en büyük savaş gemisi TCG Anadolu’nun görüntülerini yayınladı. İstihbarat şirketi daha önce de Rusya’dan Türkiye’ye intikali yapılan S-400’lerin ve Doğu Akdeniz’deki sondaj gemilerimizin görüntülerini paylaşmıştı.

İsrail istihbaratı, Türk savunma sanayini yakından takip ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesinde yapımı devam eden TCG Anadolu, asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile belirlenen yere intikal ettirebiliyor.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TCG Anadolu ile ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu gemi Türkiye’nin gurur kaynağı olacak. Bir anlamda kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen gemimiz ve çalışmalar son derece düzenli bir şekilde yürütülüyor ve süre olarak da tersaneyle konuştuğumuzda planlanan süreden yaklaşık bir yıl daha önce geminin teslim edilmesiyle ilgili tedbirlerin alındığını, alınmaya devam edildiğini gördük.

İnşallah 2020’nin sonunda bu gemiyi Deniz Kuvvetlerimize vermiş olacağız. Tersaneyle konuşmalarımızda bu çalışmaların gidişatından memnun olduklarını gördük. Biz de gidişattan memnunuz.

Bu incelemeyi yaparken çeşitli ürünlerin yerlileştirilmesi, yerli ürünler ve projeler kullanılmasıyla ilgili de yerinde tespitler yaptık. İnşallah bundan sonra bu tür gemilerle Türkiye de dünyada iddialı olacaktır.

Hem tasarımı hem de çeşitli malzemeler, sistemler açısından da iddialı bir konuma geleceğimizi umuyoruz. Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal