Teknoloji devi Bosch’tan büyük kıyım: 1500 kişiyi işten çıkaracak

Otomotiv üreticilerin motor tedarik eden teknoloji devi Bosch, otomobil sektöründe yaşanan talep ve teknolojilere uyum sağlamak için 2025 yılı sonuna kadar iki tesisinde 1500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

11.12.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 11.12.2023-17:40)

Teknoloji devi Bosch, Otomobil sektörünün değişen talep ve teknolojilerine uyum sağlamak amacıyla önümüzdeki 2 yıl içerisinde 1500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

İstihdam seviyesini ayarlamak zorundayız

AA’da yer alan habere göre; Bosch’tan yapılan açıklamada, diğer şirketler gibi Bosch'un da istihdam seviyesini sipariş durumuna, otomotiv sektöründeki yapısal değişikliklere ve gelecek teknolojilerin pazara yayılmasına göre ayarlamak zorunda olduğu vurgulandı.

Bosch İşten Çıkarma

Açıklamada, "2025 yılı sonuna kadar Baden-Württemberg eyaletindeki Stuttgart-Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerindeki otomotiv bölümünde AR-GE, yönetim ve atış alanlarında, 1500'e kadar personel kapasitesini ayarlama ihtiyacı görüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Şirketin açıklamasında, Bosch'un işten çıkarmaları, personelin başka departmanlara kaydırılması, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmaları yoluyla yöneteceği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal