TEKNOFEST'te Hurda Araç Dönüşümü!

TEKNOFEST kapsamında yapılan Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması'na katılan Karaelmas ekibi, hurda olarak aldıkları aracı 'sürücüsüz taksi' haline getirdi.

13.09.2021-18:03 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-18:43) TEKNOFEST'te Hurda Araç Dönüşümü!

Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, Kocaeli'ye bağlı Gebze ilçesinde Bilişim Vadisi'nde bugün başladı. Bülent Ecevit Üniversitesi'nden olarak yarışmaya katılan Karaelmas ekibi, araçlarının tamamını kendileri ürettikleri malzemelerden olan hurdalıktan aldıkları 1989 yılına ait Serçe model otomobili sürücüsüz taksi araç haline çevirdiler.

ROBOTAKSİ SARIYA BOYANDI

Robotaksi-Binek otonom Araç Yarışması'nın kendi formatına uygun olması dolayısıyla sarı renge boyayıp, üzerindeki içten yanmalı motoru söken takım, modifikasyonları toplam 8 ayda tamamlayıp sürücüsüz olarak bir araç elde etti. Yapılan işlemler sonrasında yaklaşık 15 bin TL'ye mal olan sürücüsüz taksi, bugün parkura çıkarak Robotaksi görevini gerçekleştirecek.

TEKNOFEST'TE HURDADAN DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Parkurda tamamen üzerindeki sensörleri kullanarak yolunu bulacak olan araç, belirlenen noktadan aldığı yolcuyu başka bir yere götürdükten sonra parkur sonundaki alana kendi kendini park edecek. Yarışmaya 'Özgün Araç' kategorisinde katılan ekip, tüm görevleri tamamlayarak birinci olursa 75 bin TL para ödülünü de kazanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal