T.C Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri Kiev’den gelen 7 aylık Asia bebeği tedavi etti

T.C Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri Ukraynalı 7 aylık bebeğe sağlık müdahalesinde bulundu. Savaştan annesiyle kaçan ve hastalanan Asia bebeğin ilk tedavisi, savaş bölgesinde bulunan Türk sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirdi.

09.03.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-09:37)

Romanya Siret Sınır Kapısı’nda bulunan UMKE ekipleri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den gelen Yana Koval ve 7 kişilik ailesini Sahra Hastanesi’nde ağırladı. Anne Yana ile 7 aylık kızı Asia hastanede tedavi edildi. 

Sahra Hastanesi’ne getirildi

Kiev’den gelerek Romanya’nın Siret Sınır Kapısı’ndan giriş yapan Koval ailesi Kızılhaç gönüllüsü tarafından sağlık ihtiyacı olduğu için acil olarak T.C Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin bulunduğu Sahra Hastanesi’ne getirildi. 

UMKE sağlık ekiplerinin yaptığı muayene ve inceleme sonucunda Asia bebeğin yüksek ateş şikayeti ve annesi Yana’nın üst solunum yolu enfeksiyonu ile soğuk algınlığı tedavi edildi. 


Tekrar Gelebilirsin

Türk sağlık ekipleri, Ukraynalı anneye ilaç tedavisinin ardından şikâyetlerin devam etmesi durumunda tekrar gelebileceklerini söylendi.

Fahrettin Koca paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuya ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında: “Ailesiyle KİEV’DEN gelip, Romanya Siret sınır kapısından giriş yapan Asia bebeğin yüksek ateş şikâyeti, anne Yana’nın ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı vardı. Aileye Kızılhaç gönüllüsü ulaştı, tedavileri UMKE ekiplerimizin bulunduğu Sahra Hastanesi’nde yapıldı.” ifadeleri yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal