Sağlık Bakanlığı emekli doktor ataması ne zaman, şartları neler? Sağlık Bakanlığı emekli doktor ataması detayları

Sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak için atamaları dört gözle bekliyor. 2022 atamaları için ise son dakika haberi geldi ve Sağlık Bakanlığı doktor ataması yapılacağı duyuruldu. Emekli tabip ve uzmanlardan doktor alımı yapılacak.

08.03.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-22:31) Sağlık Bakanlığı emekli doktor ataması ne zaman, şartları neler? Sağlık Bakanlığı emekli doktor ataması detayları

Yayınlanan ilan sonrasında Sağlık Bakanlığı doktor atamaları: Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atamalar da merak ediliyor. 

Yeni ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı ve Sağlık Bakanlığı kura tarihi itibariyle 65-72 yaş arası ve daha önce Sağlık Bakanlığı ya da bağlı kuruluşlarda çalışmış emekli tabip ve uzman tabipler için yeniden atama gerçekleştireceğini duyurdu. İlan ardından ise detaylar için araştırmalar başladı. 

Emekli doktor atamaları ne zaman yapılacak?

Bakanlık tarafından yayınlanan ilada emekli doktor atamaları için belirlenmiş olan tarih 8 ila 14 Mart 2022 tarihleri arası. Atama kura ile gerçekleştirilecek. Kuranın ardından kadroya yerleşmeye hak kazanan adaylar, sonuçların ilan edilişinden itibaren 1 yıl geçmeden tekrar kuraya katılamayacaklar.

Başvuruların değerlendirilmesi ise  24 Mart Perşembe günü PBS üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru itirazları ise yine 24 Mart Perşembe gününden 25 Mart Cuma günü saat 18:00’e kadar PBS üzerinden yapılabilecek. Kura çekimleri tarihi ise 31 Mart perşembe günü gerçekleştirilecek. Yer ve saat ise Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden duyurulacak. Ardından ise atamaya esas evraklar ise 15 Nisan Cuma günü saat 18:00’e kadar kabul edilebilecek.

Atama için başvurular nasıl yapılır?

Başvurular 8 Mart tarihinde başlayacak olan atamalara başvurmak için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet aracılığıyla giriş yapılmasının ardından başvurular gerçekleştirilebilir. Başvuru için son tarih ise 14 Mart. Kura yeri ve saati ise Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden duyurulacak. 

sağlık bakanlığı atama

Başvuru şartları nelerdir?

Emekli doktor ataması için bakanlık tarafından şartlar belirlenmiştir. Bu belirlenen şartlar ise;

-2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan Türk soylu yabancıların resmi kurumda alacakları Türk soylu olduklarını belirten belgeyi başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir. 

-Başvuru yapacak kişiler, PBS üzerinden açılacak olan münhal yerleri göz önünde bulundurarak en fazla 10 tercih yapabilecekler.

-Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar eğer tercih ettikleri yere yerleşememişlerse boş kalan bir münhale yerleştirilecek. 

-Başvurusunu yapmış ancak iptal etmek isteyen adaylar 15-28 Mart tarihleri arasında PBS üzerinden iptal işlemini gerçekleştirebilecekler. Ancak başvurusunu iptal eden aday tekrar başvuru yapamayacak. 

- Adayların başvurusu sonucunda yapılan incelemeler ile uygun görülmeyen adaylar, uygun görülmeme sebepleri net olarak belirtilerek PBS üzerinden duyurulacak. 

-İtiraz yapmak isteyenler ise aynı şekilde PBS üzerinden elektronik ortamda itirazlarını yapabilecekler. 

-Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılan adayların yeniden atanmaları konusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 97. maddesindeki süreler dikkate alınacaktır. Bu durumda olan adaylardan kura son başvuru tarihi itibariyle engel hallerinin bitimine bir ay kalmış olan adayların başvuruları kabul edilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal