TBMM’de yeni haftada gündem yoğun: 8. Yargı Paketi gelecek

TBMM’de önümüzdeki hafta yoğun bir gündem yaşanacak. İlk sırada 8. Yargı Paketi’nin olması beklenirken ayrıca sağlık ve turizm alanında da önemli düzenlemeler gündeme gelecek. İşte detaylar…

18.02.2024-10:14 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-10:14)

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta kritik konular gündeme getirilecek. Öncelikli gündemin 8’inci Yargı Paketi olması beklenirken sağlık ve turizm alanında da görüşmeler devam edecek.

TBMM’de yeni haftada gündem yoğun

TRT Haber’de yer verilen habere göre; Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda sağlık alanındaki düzenlemeleri içeren teklifin görüşmelerine devam edilecek. Teklife göre, sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak, yan dal uzmanlığını teşvik etmek için tavan ücret artırılacak ve normal doğumu teşvik etmek amacıyla ebelerin görev tanımı güncellenecek.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören bir teklif de Genel Kurul'da ele alınacak. Bu teklife göre, sanat tarihi ve arkeoloji mezunlarının turist rehberi olmaları kolaylaştırılacak. Uzak Doğu ülkelerinden gelen turist sayısının artmasıyla birlikte bu bölge dillerini bilen rehber adaylarına yönelik teşvik edici düzenlemeler yapılacak.

TBMM Yargı Paketi

Öte yandan Adalet Komisyonu'nda 8. Yargı Paketi görüşülecek. Bu paketle 'makul sürede yargılanma hakkının ihlali' iddialarıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nden önce Tazminat Komisyonu'na başvurulacak. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına itiraz yolu açılacak ve terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç olarak düzenlenecek. Ayrıca, emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.

Meclis'te ayrıca salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal