Bakan Bayraktar’dan Erzincan açıklaması: ‘Fırat Nehri’ne bir sızma yok’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te yaşanan kaza sonucunda zararlı maddelerin Fırat Nehri’ne sızıp sızmadığı konusunda, "Şu ana kadar yapılan ölçümlerde sularımızda halk sağlığı açısından olumsuz herhangi bir bulguya rastlanmadı.” dedi.

18.02.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-10:06)

Erzincan İliç’te yaşanan toprak kayması ve arama kurtarma çalışmaları hakkında son bilgileri açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ekiplerin 20’ye yakın noktada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

‘Fırat Nehri’ne bir sızma yok’

İHA’da yer verilen habere göre; Bakan Bayraktar, basın toplantısının ardından sahayı ziyaret ederek, 7/24 devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Şu anda 20'ye yakın noktada iş makineleri ile arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Erzincan İliç

Bakan Bayraktar, "Kayan toprağın güvenli bir alana taşınmasıyla ilgili planımızı devreye aldık. Ayrıca, su konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, 9 ayrı yerde ölçümler yapıyor. Şu ana kadar yapılan ölçümlerde sularımızda halk sağlığı açısından olumsuz bir bulguya rastlanmadı." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal