Tarlada çalışırken tesadüfen buldu: Milattan öncesine ait mezar ortaya çıktı

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan tarla sahibi Ahmet Karabacak, tarlada çalışırken binlerce yıl öncesine ait bir oda mezarı buldu. Karabacak konu hakkında, "Mezarın içinden ne çıkar bilmem ama ne çıkarsa çıksın devletin olacak" dedi. Konunun detayları haberimizde...

09.10.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 09.10.2022-15:44) Tarlada çalışırken tesadüfen buldu: Milattan öncesine ait mezar ortaya çıktı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’nde Fatma Özyiğit’e ait bir tarlayı eken ve biçen çiftçi Ahmet Baki Karabacak, tarlanın yola yakın kısmında büyük bir taş olduğunu fark etti. Taşın etrafını temizlemeye başlayan Karabacak, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Taşın tarihi bir oda mezar olduğunu fark eden Baki Karabacak, hemen Milas Müze Müdürlüğü’ne durumu bildirdi.

Milattan öncesine ait mezar ortaya çıktı

Milas Müze Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldikten sonra kurtarma kazısı çalışmalarına başladı. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalar sonucunda M.Ö. 4. yüzyılda Erken Helenistik dönemde yapıldığı tahmin edilen oda mezarın çevresinde seramik parçaları bulundu.

Muğla oda mezar

Sabana takılmıştı 

Mezarı bulan 55 yaşındaki Ahmet Baki Karabacak, yaptığı açıklamada tarlayı 40 yıldan bu yana ekip biçtiğini ifade ederek "Bu taş, sabana takılmıştı ve bir kısmı kırılmıştı. Tarihi kalıntı olduğunu fark edince hemen yetkililere haber verdik. Mezarı bulunca çok heyecanlandım çünkü bu yakınlarda böyle bir kalıntı yok. İlk kez burada çıktı. Dolayısıyla çok heyecanlandım. Burası daha önce yüksek bir tepe gibiydi. Tarla yıllarca sürüle sürüle toprak aşağı aktarıldı. Böylece taş ortaya çıkmış. Biz de kurtarma kazılarına yardım ediyoruz. Mezarın içinden ne çıkar bilmem ama ne çıkarsa çıksın devletin olacak" dedi.

55 yaşındaki Ahmet Baki Karabacak'ın tesadüfen bulduğu bu mezarın ne zaman açıklanacağı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal