Altında düşüş başladı: Uzman isimden elinizdekini sakın satmayın uyarısı! Gram altın 1014 lira oldu

Hafta boyunca yükseliş trendinde olan altın fiyatları, haftanın son gününde düşüşe geçti. Gram altın fiyatı yeniden 1014 lira olurken, uzman isimden ‘’Elinizdekini sakın satmayın’’ uyarısı geldi.

09.10.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 09.10.2022-15:44)

Geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana yükselişe geçen ve hafta boyunca da bu gidişatını sürdüren altın fiyatlarında yatırımcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Hafta boyunca yukarı yönlü gidişini sürdüren altın fiyatları haftanın son gününde sürpriz bir değer kaybı yaşadı. Gram altın fiyatı yeniden 1014 lira olurken, uzman isimden ‘’Elinizdekini sakın satmayın’’ uyarısı geldi. 

Altında düşüş başladı

ABD'de tarım dışı istihdam eylül ayında 263 bin arttı. Ülkedeki işsizlik oranı da yüzde 3,5'e geriledi. Söz konusu verilere dair beklentiler, tarım dışı istihdam artışının 315 binden 250 bin seviyelerine gerileyeceğine, işsizlik oranının yüzde 3,7'de sabit kalacağına işaret ediyordu.

ABD faiz vadeli kontratları Fed'in kasımda 75 baz puan faiz artırımına gitmesine yüzde 92 ihtimal veriyor. Veri öncesi bu oran yüzde 85,5 düzeyindeydi. FED’in açıkladığı veri sonrası altının ons fiyatı 1700 doların altına kadar geriledi.

Altın fiyatları düşüşe

İslam Memiş’ten ‘’sakın satmayın’’ uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şaşırtıcı bir altın tahmininde bulundu. Memiş altın fiyatları konusunda şunları söyledi:

’’Ekim ayında paritelerde, emtialarda, kripto paralarda beklediğimiz yukarı yönlü hareketleri görmeye başladık. Kasım aylarında yeni rekorlar göreceğimizi söyleyebilirim. Gram altın TL yeni zirvelerle kademeli yükselişlere devam edecektir. Kasım ayı ortalarında yeni zirveler göreceğiz. 1040, 1060, 1090 derken, kasım ayı ortalarında 1200-1280'leri göreceğiz. Yıl sonu öngörümde herhangi bir değişiklik yok.

Ev araba fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Aksine yükselişler bekliyorum. Kirada da aynı şekilde. Dolar bazlı emlak fiyatları düşebilir ama TL bazlı araç ve konut fiyatlarını düşeceğini tahmin etmiyorum.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal