Putin’den Kırım köprüsü hamlesi: Kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Kırım Köprüsü’nde yaşanan patlama sonrasında önemli bir adım attı. Putin, Kerç Boğazı’ndaki önlemlerin artırılması konusundaki kararnameyi imzaladı. Detaylar haberimizde...

09.10.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 09.10.2022-10:02) Putin’den Kırım köprüsü hamlesi: Kararnameyi imzaladı

Rusya ile Kırım Yarımadası’nın bağlantı noktası olan Kırım Köprüsü’nde dün sabah saatlerinde yaşanan patlama sonrasında Rus lider Vladimir Putin’den önemli bir hamle geldi. Putin Kerç Boğazı’ndaki önlemlerin artırılması konusundaki kararnameyi imzaladı.

Kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’nün altında olan Kerç Boğazı’nda önlemlerin sıkılaştırılmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Kremlin’den kararname ile ilgili yapılan açıklamada,  "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kerç Boğazı’ndan geçen ulaşım geçişini, Rusya Federasyonu ile Kırım Yarımadası arasındaki elektrik şebekesi köprüsünü ve Krasnodar bölgesi ve Kırım Yarımadası arasındaki doğalgaz boru hattını korumaya yönelik önlemler arttırılmasına yönelik kararname imzaladı" denildi.

Putin Kerç Boğazı

Kerç Boğazı’ndaki önlemlerin artırılmasına ilişkin Putin tarafından imzalanan kararnamede, söz konusu önlemlerin Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gerçekleştirileceği aktarıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal