Tarım'da Büyüme Sürüyor! Türkiye Avrupa'da Birinci

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı bir sektör toplantısında Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa'da birinci olduğunu ve bunu her geçen yıl daha da ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi.

13.03.2021-18:41 - (Son Güncelleme: 13.03.2021-18:41) Tarım'da Büyüme Sürüyor! Türkiye Avrupa'da Birinci

Bakan Pakdemirli, Erzurum'da 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirilen ve 29 ilin temsilcilerinin de katıldığı "Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları" adlı sektör toplantısına katıldı.

Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, hem kuraklık hem koronavirüs salgınına rağmen tarım sektörünün ivme kaybetmediğini, aksine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyümenin devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle tarımsal desteklerin arttığına işaret eden Pakdemirli, yıllara oranla büyüme oranın ise yüzde 65 seviyesine ulaştığını aktardı.

"AVRUPA'DA BİRİNCİYİZ"

İhracatta Türkiye tarihinin rekorunun kırıldığını ve en yüksek değeri aldıklarını hatırlatan Pakdemirli şöyle devam etti:

"Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada 10'uncu sırada. Cumhurbaşkanımız 2023’le ilgili ne hedefler koydu. Her alanda ilk 10 girmekti ve tarımda sizler sayesinde ilk 10’a girdik. Hedefimiz bunu daha ileri taşımak. Destekleri artırdık, 14 küsür milyardan 24 milyara geldik. AK Parti hükümetleri öncesinde desteğin olmadığı ama müdahale alımlarının da olduğu bir dönemi yaşadık. AK Parti döneminde de ağırlıklı bugüne kadar müdahale alımlarının olmadığı veya çok seyrek olduğu ama desteklerin hızlı arttığı dönemi yaşadık."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal