Tamer Karadağlı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tamer Karadağlı görevi ne, hangi partili? Tamer Karadağlı hayatı ve biyografisi

Ünlü Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan konuşmaları takip eden Karadağlı’nın hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Tamer Karadağlı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tamer Karadağlı görevi ne, hangi partili? İşte Tamer Karadağlı hayatı ve biyografisi…

22.12.2023-16:52 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-16:52)

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve  Devlet Opera Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ile beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerini takip etti. Daha önce birçok sinema ve tiyatro yapımında yer alan Tamer Karadağlı’nın kişisel yaşamı ve kariyeri bu gelişme üzerine araştırılmaya başlandı. Peki Tamer Karadağlı Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tamer Karadağlı görevi ne, hangi partili?

Tamer Karadağlı kimdir?

Tamer Karadağlı, 10 Temmuz 1967 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Genç yaşlarda oyunculuk hayatına başlayan Karadağlı, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı’nda sahne sanatları üzerine eğitim aldı.

Tamer Karadağlı

İlk film deneyimini 1993 yılındaki Düğün ile yapan Tamer Karadağlı, Çiçek Taksi, Ferhunde Hanımlar ve en çok özdeşleşeceği Çocuklar Duymasın dizileriyle ününü artırdı. Tecrübeli oyuncu aynı zamanda "Ayna", "Sır Dosyası", "Kahpe Bizans" gibi birçok sinema filminde rol aldı.

Oyunculuk dışında birçok ünlü oyuncusunun seslendirmesini de üstlenen Tamer Karadağlı, meslektaşı Arzu Balkan ile 2007 yılına kadar sürecek bir evlilik yaşadı. 2007 yılından sonra Arzu Balkan ile boşanan Karadağlı’nın bu evlilikten Zeyno adında bir kızı olmuştur.

11 Ağustos 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları genel müdürü olarak atandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal