TGC Preveze'den torpido atışı gerçekleşecek: Akya için geri sayım başladı

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği ilk torpido olma özelliğini taşıyan Akya, 26 Aralık tarihinde TCG Preveze denizaltısı tarafından atılacak. İşte detaylar...

22.12.2023-16:00 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-16:00) TGC Preveze'den torpido atışı gerçekleşecek: Akya için geri sayım başladı

Türkiye, yerli ve milli bir şekilde saldırı ve savunma sistemlerini kurmaya devam ediyor.  MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yaptı.

Akya ile torpido atışı yapılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, halihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğüne dikkati çeken Aktürk, 26 Aralık'ta Antalya Körfezinde TCG PREVEZE denizaltısı tarafından ilk milli torpido Akya ile torpido atışının planlandığını belirtti.

Akya

Akya angajman özelliği ile ortaya çıkıyor

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil ağır sınıf torpido Akya, denizaltındaki ve su üstündeki hedeflere angajman yeteneğiyle öne çıkıyor. 50+ kilometre menzile sahip Akya torpido, akustik karşı karşıya tedbir kabiliyetine sahip olmasıyla biliniyor. Milli torpido Akya sayesinde savunma sanayiinde dışa bağımlılıkta büyük bir eşik daha aşılırken, milli torpido Akya ağır sınıf torpido alanında ABD ve Almanya yapımı torpidolardan üstün özellikleriyle öne çıkıyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal