Taliban, ABD'den Kalan Silahları Pakistan'a Göndermeye Başladı!

Taliban, Pakistan devlet yönetimiyle birlikte ABD ordusuna ait silahları da ele geçirdi.

24.08.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-12:01) Taliban, ABD'den Kalan Silahları Pakistan'a Göndermeye Başladı!

ABD ordusu Afganistan'dan çekilirken geride birtakım teçhizatlar bırakmıştı. Bırakılan teçhizatların ne olacağı merak konusuyken ortaya çıkan görüntüler Taliban'ın planını ortaya serdi. Taliban, Pakistan devlet yönetimiyle birlikte ABD ordusuna ait silahlara da el koymuştu. Taliban'ın ABD’den geriye kalan teçhizatları, satılmak maksadıyla Pakistan'a naklettiği ortaya çıktı.

Taliban, on gün kadar önce Afganistan’da yönetimi ele geçirerek Dünya’daki diğer tüm ülkelerin bölgeye odaklanmasına sebep oldu. ABD ordusu senelerdir Afganistan’da bulunuyordu. ABD ordusunun bölgeden çekilme süreci ile birlikte ABD askerlerinin teçhizatının ne olacağı merak konusuydu.

ABD tarafından eğitilen ve teçhizat sağlanan Afgan güvenlik güçlerinin bölgeden çekilmesiyle birlikte Taliban’ın milyarlarca dolar değerinde olan Amerikan askeri teçhizatını ele geçirdiği düşünülüyordu. Taliban'ın ise arta kalan bu silahlar ile ne yapacağı günlerdir tartışma konusu oldu. Konu ile alakalı olarak çok fazla aktör, pek çok senaryo üzerinde fikir beyan ediyordu.

PAKİSTAN'A SATILMAK AMACIYLA GÖNDERİLİYOR!

Afganistan'da ortaya çıkan görüntüler ile birlikte Taliban'ın da planı da deşifre oldu. Ortaya çıkan görüntülerle beraber, ABD zırhlısının satılmak amacıyla Pakistan'a gönderildiği bilgisi geldi. Taliban'ın maddi kaynak oluşturmak sebebiyle bu duruma başvurduklarını söyleyen uzmanlar, yapılan hamlenin çok fazla terör örgütünün ABD silahlarına erişim sağlaması anlamını taşıdığı belirterek bu konuda uyarıda bulundu. ABD'den geriye kalan silahlar satılmak amacıyla Pakistan'a nakledilmeye başlamış durumda…

SİLAHLARI İHRAÇ EDİYORLAR

Silahların Pakistan’a satılmak amacıyla nakledilmesi konuyla ilgili olarak ismi belli olmayan bir kaynak The Mirror gazetesine açıklamalarda bulundu: ‘Taliban'ın artık kaçan Afgan ordusundan arta kalan ve Amerikalılar tarafından kendilerine bağışlanan o kadar çok silahı var ki, şimdi onları ihraç ediyorlar.’ ifadelerini kullandı. Taliban’ın, ABD'den geriye kalan silahları satılmak amacıyla Pakistan'a nakletmeye başladığı biliniyor.

Bundan 4 yıl önce ABD’nin, Afgan kuvvetlerine 208 uçak ve 4,700 Humvee de dahil olarak 75.000 araç verdiği, bu araçların pek çoğunun ise mevcut durumda Taliban'ın elinde bulunduğu ABD’de haberlere konu olmuştu. ABD’den arta kalan, Taliban'ın ele geçirdiği teçhizatlarda Black Hawk helikopterleri ile A-29 Super Tucano saldırı uçağı da yer alıyor. Gelişmiş hava araçlarının eğitim olmadan kullanılmasının mümkün olmadığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bunun yanı sıra, Taliban'ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin çok kritik bir propaganda aracı olduğuna uzmanlar dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal