MİT’den Büyük Operasyon: Mehmetçik’in Kanı Yerde Kalmadı!

MİT, başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda, nefes kesen takibin ardından 11 askerimizi şehit eden terörist öldürüldü.

24.08.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-12:02)

Sincar'da ve Suriye'de PKK'nın tepe kadrolarına yönelik bir operasyon daha gerçekleştirildi. Nefes kesen operasyonda PKK-YPG'nin Suriye sorumlularından İran uyruklu Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi araç içerisinde hareket halindeyken SİHA tarafından nokta operasyonla öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Son açıklamalara göre, Terörist Afrin'de şehit edilen 11 askerimizin katili olduğu belirtildi. 

NOKTA OPERASYONLAR HIZLA DEVAM EDİYOR 

PKK'nın Irak ve Suriye'deki tepe kadrolarına yönelik nokta operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. PKK-YPG'nin sözde Askeri Konsey Üyesi ve Heseki-Kamışlı karargâh sorumlusu İran uyruklu Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi'nin araçla Haseki'den çıkış yaptığı MİT tarafından tespit edilerek, teröristin içinde bulunduğu araç takibe alındı. MİT, sivil yerleşim alanından uzaklaşmasını beklediği ifade edildi. Araç Haseki-Kamışlı arasındaki Ali Fero mevkiinde 23 Ağustos tarihinde 14.00'te seyir halindeyken TB-2 Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracıyla nokta atışla vurulduğu bilgilerine ulaşıldı. 

Askerlerimizi şehit eden terörist Selahaddin Şahabi ile şoförü ve koruması öldürüldüğü öğrenildi. Terörist Şahabi, omurgasını sözde Suriye Demokratik Güçleri'nin oluşturduğu PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Askeri Konsey üyesi ve karargâh sorumlusu olduğu, 20 Ocak 2018'de Afrin ve bağlı kasabalarına yönelik TSK'nın gerçekleştirdiği Zeytin Dalı harekâtında bin 500 teröristten sorumlu olduğu öğrenildi. Öldürülen terörist Şahabi'nin talimatı ve planlamasıyla Afrin'e bağlı Cinderesi'nde 10 Şubat 2018'de bir helikopterimizin düşürülmesi ve sonrasında çıkan çatışmada 11 askerimiz şehit edilmişti. Çatışmalarda yüzlerce teröristin etkisiz hale getirilmesinden sonra terörist Selahaddin Şahabi, yeraltı tünellerinden kaçarak Mehmetçiğin elinden kurtulmayı başardığı biliniyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal