MİT'ten Filmleri Aratmayacak Operasyon! İşte Tüm Detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Mayıs'ta PKK’nın tepe ismi Sofi Nurettin lakaplı terörist Halef El Mouhammad’ın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. İşte Sofi Nurettin'in uçurulduğu operasyonun detayları...

01.08.2021-15:26 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-15:43) MİT'ten Filmleri Aratmayacak Operasyon! İşte Tüm Detaylar

PKK'NIN kritik ismi olan ve Kandil'de Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan'la gizli toplantılarında olan Sofi Nurettin kod isimli terörist 8 Mayıs'ta Kuzey Irak'a yapılan nokta hava harekâtıyla öldürülmüştü. MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı ile Sinyal İstihbaratı Başkanlığının ortak yaptığı filmleri aratmayan operasyonun detaylarına ulaşıldı. Kandil'den Suriye'ye geçerek üç sene boyunca PKK/YPG'nin başında yer alan ve başta ABD'li diplomatlar olmak üzere Rusya, Fransız, İsrail ve İtalyan askeri yetkililerle sürekli olarak gizli toplantılarda yer aldı.

Sofi Nurettin'in 2020 yılı Aralık ayının son haftasında Suriye'den Irak'ın kuzeyine geçiş yapmasıyla birlikte MİT harekete geçti. Yerel istihbarat ağı ile sinyal takibi ile azılı teröristin Duhok'a bağlı Amediye-KanimasiŞeladize arasındaki bölgede bir bağ evinde gizlendiği bilgisi teyit edildi.

'GARA DAĞINDA GİZLENİYOR'

13 Şubat 2021 günü G.T. isimli bir terörist Kuzey Irak'taki Gara Dağından kaçarak Habur Sınır Kapısında güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Terörist ifadesinde, Gara Dağında faaliyet yürütürken 25 Ocak 2021 günü Çemanke bölgesinde Sofi Nurettin'i gördüğünü söyleyerek, "Onu bir mağarada gördüm. Bu mağarada ideolojik eğitimler veriyordu" dedi. Gara Dağı ve çevresinde bulunan bölgelerin uydudan koordinatları çıkarıldı. Terörist uydu görüntülerinde yer aldığı Sofi Nurettin'in Çemanke Köyündeki kaldığı mağaranın noktasını işaretleyince MİT bu kez Sofi Nurettin'in Kandil'le bağlantısını sağlayan gizli kuryesini takip etti.

Her adımının izlendiği sinyal takibi ve yerel ağlarla takip edilen teröristin telsiz ve telefon gibi iletişim araçlarını kullanmadan bir gece bulunduğu bağ evini terk ettiği ve takipten çıktığı öğrenildi.

İKİSİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

8 Mayıs günü Kandil'den şifreli bir halde not getiren teröristin Çemanke Köyüne geldiği, buradan da yürüyerek Sofi Nurettin'in kaldığı mağaraya girdiği İnsansız Hava Aracıyla tespit edildi.

Tespit edilmesiyle birlikte operasyon için düğmeye basıldı. 8 Mayıs günü yapılan nokta hava harekâtında Sofi Nurettin ve kuryenin öldürüldüğü gerek teröristlerin telsiz görüşmelerinden, gerekse MİT'in bölgedeki yerel istihbarat ağıyla teyit edildi.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin de 2 Mayıs 2011'de Pakistan'da gizlendiği evde özel kuryesinin takip edilmesi sonucu ABD özel birliklerince öldürülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal