MİT Yaptığı Operasyonlarla Zirvede! Dünyada 3. Sıradayız

Genelkurmay Elektronik Sistemleri'nin MİT'e bağlanması istihbaratı gücüne güç kattı. MİT, hedef gözeterek öldürme anlamına gelen "Targeted Killing" operasyonlarında dünyada ilk üçte yer alıyor.

07.07.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-18:17) MİT Yaptığı Operasyonlarla Zirvede! Dünyada 3. Sıradayız

Türk güvenlik güçleri terörle kaynağında mücadele kapsamında büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte gerçekleştirdiği ortak operasyonlarla son iki yıl içerisinde eylem hazırlığı içinde olan ya da birkaç farklı eylemin gerçekleştiren olan kırmızı kategoride aranan teröristleri etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi üyesi, PKK Sözde Yürütme Konsey Üyesi, PKK YPJ Star Sorumlusu, PKK Dış İşler Sorumlusu, PKK Maliye Sorumlusu, PKK sözde Gümrük Sorumlusu, PKK sözde Sincar Sorumlusu, PKK sözde Özel Kuvvetler Sorumlusu ve PKK sözde Suriye sorumlusu gibi birçok teröristin, teknik istihbarat, alan ve insan istihbaratı ile etkisiz hale getirilmesi ile terör örgütünün kökü kuruyarak neredeyse bitecek.

Terör uzmanları, gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda MİT'in sınır ötesi yerel istihbarat ağının faaliyetlerine vurgu yapıyor. MİT, hedef gözeterek öldürme anlamına gelen "Targeted Killing" operasyonlarında dünyada ilk üçte yer alıyor.

PLANLAMADA KİLİT ROLÜ ÜSTLENİYOR

Son zamanlarda terörle mücadele kapsamında terör örgütü PKK konusunda sessiz bir devrim yapılıyor. Hedefini net olarak tespit ederek nokta atışı ile operasyonlar yapan TSK ve MİT, sivillerin korunmasına da özellikle hassas davranıyor. PKK'lı sözde üst düzey hedeflerin belirlenmesi, takibi ve nokta operasyonu planlamasında MİT büyük bir rol oynuyor. MİT'in tek bir sivilin bile burnu kanamadan herhangi bir zarar vermeden eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerini Türkiye sınırından 200 kilometre mesafede etkisiz hale getirmesi; teröristlere "Nerede olursanız olun sonunuz aynı" imajını veriyor.

Teknolojik istihbaratın en önemli kaynaklarından bir tanesi olan yerli ve milli SİHA'lar yapılan operasyonlarda çok önemli rol oynuyor. Terörle mücadele kapsamında oyun değiştirici ve kritik bir rol alan İHA ve SİHA'ların terör örgütü PKK üzerinde tedirgin olması ve moral kırıcı bir etki yaratması, kendi isteği ile teslim olan ve canlı yakalanan teröristlerin ifadelerine de yer alıyor. 

DÜNYADA İLK 3'TEYİZ

Yapılan son değişikler ile Genelkurmay Elektronik Sistemleri'nin MİT'e bağlanması istihbaratı daha da güçlü kılarak gücüne güç kattı. MİT, hedef gözeterek öldürme anlamına gelen "Targeted Killing" operasyonlarında dünyada ilk üçte yer almasının Türkiye'nin terörle mücadelede gösterdiği başarıyı göze sokuyor.

SİVİLLERİN KORUNMASINDA HASSAS DAVRANILIYOR

Kritik üst düzey PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgüt içindeki emir komuta düzende aksaklık yaratıyor. Eski kadroların yerine getirilen PKK'lı teröristler de ya istihbaratı tespit ediliyor ve yeni hedefi oluyor ya da başarısız olup, tasfiye ediliyor.

Sözde üst düzey terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirildiği operasyonlar sivil hassasiyet kapsamında yerleşim yerleri dışında yapılıyor.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey kadrosunda verdirdiği kayıplar örgüt tarafınca gizlenmeye çalışılsa da, yapılan açıklamalarda etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının kimliği, faaliyet alanları, örgütsel geçmiş ve güncel pozisyonu hakkında MİT tarafından ayrıntılı bilgilerin paylaşılması terör örgütü PKK'nın boşa oyun oynadığını gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal